*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Edirne'de Engelliler Engel Yaratan Alanları Tespit Etti  (Okunma sayısı 876 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6743
Edirne'de Engelliler Engel Yaratan Alanları Tespit Etti
« : Nisan 14, 2015, 06:36:22 ÖÖ »
Edirne'de Engelliler Engel Yaratan Alanları Tespit Etti



Edirne'de yaşayan engelliler, kentin kendilerine engel yaratan yerlerini belirledi.

İlhan Koman Parkı'nda toplanan engelliler, Saraçlar Caddesi'ne kadar tekerlekli araçlarıyla giderek, kendilerine engel yaratan yüksek kaldırım, merdiven, engelli tuvaleti girişi ve trafik ışıklarında inceleme yaptı.

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak , AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraçlar Caddesi'ni pilot bölge olarak seçtiklerini söyledi.

Kentte engellilere engel yaratan alanlarda inceleme yaptıklarını anlatan Kaynak, şunları kaydetti:

" Türkiye 'nin birçok kentinde olduğu gibi Edirne'de de engellilerin ulaşım yapabileceği alanlarda sıkıntılar var. Kent Konseyi Engelli Grubu oluşturuldu, bu grupla pilot bölgeyi arkadaşlarımızla gezdik. Saraçlar Caddesi'nde ilk sorunumuz tuvaletler, bizlere uygun tuvalet yok. Tuvaletlerin giriş ve çıkışları sıkıntı yaratacak durumda. Bu caddede zemin parke taşlarla dolu , taşlar engelli araçlarının ulaşımını engelliyor. Alışveriş merkezlerinde rampalar yok. Bankamatiklerin önünde ulaşım rampası yok. Trafik ışıklarında sesli sistemlerde sıkıntılar var. Karşıdan karşıya geçişlerde rampalar sağlıklı değil. Biz bu alanlarda yaptığımız tespitleri Edirne Belediyesi'ne ileteceğiz. İnşallah bu sorunlar en kısa zamanda çözülecek."

06.04.2015 - AA


Anahtar Kelimeler : bio bellindaaa zaten çok uygun ayrıca  her kişi için 11.5 tl kazanın ve onların kendileri için ve ya satmak için aldıkları her üründen primler kazanın
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri