*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Koca Şiddeti Kurbanı Müjde Engelli Kaldı  (Okunma sayısı 907 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Koca Şiddeti Kurbanı Müjde Engelli Kaldı
« : Nisan 09, 2015, 01:42:34 ÖS »
Koca Şiddeti Kurbanı Müjde Engelli Kaldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Müjde Aktaş Kara, koca şiddetinden kurtulmak için intihara teşebbüs edince, beynine yeterli oksijen gidemediği için komaya girip yatağa bağımlı kaldı.

Müjde Aktaş Kara, 7 yıl önce 31 yaşındaki Ahmet Kara ile evlenerek muş’un Malazgirt ilçesine gelin gitti. Müjde, evlendikten bir süre sonra çocukları olmayınca, eşinden şiddet görmeye başladı. Koca dayağına dayanamayan Müjde, evlendikten 2 yıl sonra tavana bağladığı iple hayatına son vermek istedi. Ancak eşinin ailesi tarafından son anda kurtarılan kadın, intihar girişiminden sonra beynine yeterli oksijen gitmediği için komaya girip yatalak kaldı. Olayın ardından eşi Müjde’yi baba evine getirip bıraktı, ardından boşanma davası açtı. Dava devam ederken Ahmet Kara, dini nikahla evlilik yaptı ve bir çocuğu oldu.

Tedavi parası yok

Yatağa bağımlı halde olan ve konuşamayan kızı Müjde’ye ve felçli eşi Selçuk Aktaş’a (70) Asiye Aktaş (60) bakıyor. Evde bakım parası ve engelli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirten Asiye Aktaş, “Müjde, sevdiği adamdan dayak yemeye dayanamadı ve intihara kalkışınca bu hale geldi. Kızım 5 yıldır konuşamıyor ve yürüyemiyor. Kızımla birlikte eşimin de banyo ve tuvalete gitme ihtiyaçlarına yardım ediyorum. Müjde’ye şırıngayla yemek yediriyorum. Tek isteğim Müjde’nin eski haline dönmesi.  Paramız olmadığı için tedavi ettiremedik. Lütfen yetkililer yardım etsin” diye konuştu.

29.03.2015 - DHA

Anahtar Kelimeler : fiili gelir miktarının ve bir nebze de olsa giderin dikkate alınmasını öngörmektedir değişiklikle fiili gelirin dikkate alınması esası kabul edilmiştir Fiilen ele geçmeyen gelir