*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Aktif Siyasette de Yoklar  (Okunma sayısı 1009 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler Aktif Siyasette de Yoklar
« : Mart 19, 2015, 02:19:44 ÖÖ »
Engelliler Aktif Siyasette de Yoklar



Engellilerin günlük hayattaki dezavantajları siyasette de devam ediyor.

Genel seçime az bir zaman kala siyasette de engellilerin temsilcisi olmak için yola koyulan engelli vatandaşlar siyasi arenada da beklenen ilgiyi göremedi. Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan: "Siyasi arenada aktif olarak yer alma çabalarımız beklediğimiz gibi olmadı" diyerek bu konudaki değerlendirmesini yaptı.

"BAŞBAKANIMIZDAN DA DESTEK ALMIŞTIK AMA..."

Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan siyasi arenada yer almak ve engellilerin meclisteki sesi olmak için girdikleri bu yolda bekledikleri ilgiyi göremediklerini dile getirerek, "özellikle siyasi partilerin il başkanlıklarına, engellilerin siyasete katılması ve onlann da il yönetim kurulunda üyeliklerinin bulunması ile ilgili bir takım ziyaretlerde bulunduk. Fakat kongreler bittikten sonra hiçbir siyasi partinin il yönetiminde engelli vatandaşlarımızı göremedik. Engelliler gününde de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Ziyaretimiz esnasında siyasi partilerin il yönetimlerinde engellilerin de bulunması talebimizi dile getirmiştik.

Sayın başbakanımız ise bu konuya çok sıcak bakmıştı. Bunun üzerine çeşitli politikalar geliştirmek, engellileri temsil etmek, onlarla ilgili çözümler geliştirmek ve aktif siyasette yer alabilmek amacıyla görme engelli ve yürüme engelli bireylerimiz, AK Parti İl Yönetim Teşkilatı'na girmek üzere başvuruda bulunmuştu. Ama yapılan kongreler sonucunda hiçbir engelli vatandaşımızı yönetimde göremedik. İl yönetim kurulu üyeliklerinde, çeşitli meslekler ve çeşitli kesimler temsil edilirken, engellilerin temsil edilmemesi bizleri son derece üzmüştü." Dedi.

"SONUCUN NASIL OLACAĞINI ZATEN TAHMİN ETMİŞTİK"

Başkan Özağan: "Konya'da da engelli vatandaşlarımızın, milletvekili aday adayı olabilmek için de başvuruda bulunduklarını biliyoruz. Ama sonuç değişmiyor. Engelli bireyler sadece yaptıkları başvurular ile kalıyor. Siyasi partiler, vitrinlerini süslemek amacıyla birçok engelli vatandaşlarımızı davet ediyor ve aday adayı başvurusunda bulunmasını sağlıyor. Ama alınmayacağı daha sonra görülecektir. Çünkü geçmiş seçimlerde de aynısı olmuştu. Bu yüzden Konya'da çıkacak olan 14 milletvekillerinden herhangi birini bir engelli bireyden oluşması gibi bir şey söz konusu değil. Bu nedenle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi olarak yaklaşan milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak gibi herhangi bir çalışmada bulunmadık" diye konuştu.

04.03.2015 - Anadolu Telgraf