*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler İçin Yemek Kitabı  (Okunma sayısı 3297 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelliler İçin Yemek Kitabı
« : Şubat 18, 2014, 03:48:01 ÖS »
Görme Engelliler İçin Yemek Kitabı



Bağcılar Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Birlikte Yemek Yapıyoruz' kitabı, Yazar Meltem Açıkel’in yönetiminde uluslararası Gastronomi Festivali Yemek Yarışması Engelliler Kategorisinde 1’inci oldu. Görme, işitme ve bedensel engelli aşçıların desteği ile hazırlanan kitap büyük ilgi görüyor. Kitapta çorba, başlangıçlar, salata, pilav ve tatlı tarifleri bulunuyor.
 
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen ve ‘Türkiye engelli engelsiz birlikte yemek yapıyoruz’ yarışmasında jüri heyeti başkanlığını yapan Meltem Açıkel’in hazırladığı yemek kitabında görme engelliler unutulmadı. 'Birlikte Yemek Yapıyoruz' adlı kitap, görsel, kabartma ve işaret dili olmak üzere 3 farklı versiyon olarak hazırlandı. 63 sayfadan oluşan kitapta çorba, başlangıçlar, salatalar, et yemekleri, pilav ve tatlı tarifleri yer alıyor. 7 bölgeye ait Türk mutfağından leziz yemek tariflerinin yer aldığı kitap görselliğiyle de dikkat çekiyor. Çorbalar bölümünde şifa kaynağı tarhana, brokoli, mercimek ve domates çorbası tarifi veriliyor. Yine başlangıçlar da ise kısır, kumpir, sarma, fırında patates ve zeytinyağlı sarma tarifi sunuluyor. Sofraların vazgeçilmezi olan salatalar da 7 bölgenin yeşil ve besleyici ürünleriyle zenginleştirilerek anlatılıyor.
 
Bunun yanı sıra et ya da tavuk pişirirken farklı lezzetler arayan mutfak severlere de ince ayrıntılar veriliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan pilav da kitapta önemli yer tutuyor. Damak lezzetine hitap eden leziz bulgur pilavı tarifi de dikkat çekiyor. Dünya çapında tanınan tatlıların tarifleri de kitabın en son bölümünde yer buldu.
 
21.01.2014 - Cihan


Anahtar Kelimeler : Sanki gönlüm boş yere yanmış, külleri savrulmuş, bıraktığın acılar öyle böyle değil çifte kavrulmuş.