*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir’e Engelsiz Koro Geliyor  (Okunma sayısı 2106 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmir’e Engelsiz Koro Geliyor
« : Şubat 18, 2014, 03:37:41 ÖS »
İzmir’e Engelsiz Koro Geliyor



İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi, İzmir'in ilk uzun soluklu engelli korosunu hayata geçirmek için kolları sıvadı. Bu amaçla 14 Şubat'a kadar yaş ve cinsiyet ayrımı bulunmaksızın, süreğen hastalıkları olanlar ile görme engelliler, bedensel engelliler ve down sendromluların başvuruları alınacak. Yetkililer, "Engellilerin seslerini engelsizlere duyuracağız" diye konuştular.
 
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er, engelli vatandaşların yılın sadece belli dönemlerinde hatırlandığını dile getirerek, "Esas amacımız, toplumda engellilere karşı her daim bir farkındalık oluşturabilmek. Engellilerin kendilerini en iyi ifade ettikleri alan müzik olduğu için bir koro oluşturmak istedik. Engellilerin içerisinde çok yetenekli olanlar var, bu sayede içlerindeki yeteneği de ortaya çıkaracağız" dedi. Oluşturulacak koronun ilk etapta İzmir'de ardından yurtiçinde ve dışında konserler vermesi planlanıyor.
 
Engelliler Meclisi Başkanı Süleyman Er, çok sesli bir koro yaratmak istediklerini belirterek, "Engellilerin, engelsiz vatandaşlar tarafından farkedilmesi, bazı milletvekillerinin veya ünlülerin tekerlekli sandalyeye oturması ya da gözlerini bağlamasıyla olmaz. Engelliler yılın sadece belli dönemlerinde hatırlanıyor. Bu koroyla toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.
 
Yeni yetenekler keşfedilecek
 
Müziğin engelliler açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Süleyman Er, "Müzik engelli vatandaşların hem başarılı oldukları bir alan hem de rehabilitasyon aracıdır. Engellilerin içerisinde çok yetenekleri olanlar var. Bu koro sayesinde yetenekli olanları ortaya çıkacacağız" dedi. Süleyman Er, müzik aleti çalmaya yetenekli olanların bulunması halinde onlarla bir orkestra kurabileceklerini söyledi.
 
17.02.2014 - Yeni Asır


Anahtar Kelimeler : Engelliler ve Aileleri Derneği Kayseri