*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Ayten 3 Altın Madalya Kazandı  (Okunma sayısı 1807 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Ayten 3 Altın Madalya Kazandı
« : Ekim 10, 2013, 12:37:45 ÖS »
Engelli Ayten 3 Altın Madalya Kazandı



Mersinli işitme ve bedensel engelli sporcu 13 yaşındaki Ayten Çelikörs, Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, kurbağalama, serbest ve sırt üstü yüzmede 3 altın madalya alarak evine döndü. Engel tanımayarak şampiyon olan Ayten Çelikörs, ailesinin de gurur kaynağı oldu.
 
Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafından 28-29 Eylül tarihlerinde İstanbul Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşti. Şampiyonaya Türkiye'nin değişik kentlerinden sporcuların yanısıra, Mersin Nokta Okçuluk Spor Kulübü'nden Ayten Çelikörs de katıldı. Ayten Çelikörs, 50 metre kurbağalamada 01.58, 50 metre sırt üstü yüzmede 01.41, yine 50 metre serbestte 01.41 dereceleri ile şampiyon oldu. Ayten Çelikörs, 3 altın madalya ile memleketi Mersin'e dönmenin haklı gururunu yaşadı.
 
En büyük hayalinin Milli takımda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu kaydeden Ayten Çelikörs, "Benim en büyük hayalim, paralimpik oyunlarda milli takımı temsil etmek. Bunun içinde federasyonun 1.20 dakika barajı var ve ben bu barajın 20 saniye kadar altında kaldım. Bu sefer olmadı, ama bir dahaki yarışlarda daha çok çalışarak bu hedefimi gerçekleştireceğim. Ailem ve antrenörlerim bana güveniyor hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
BABASI EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ
 
8 yıldır sporla içiçe yaşayan, yüzmenin yanı sıra okçulukla ilgilenen, aynı zamanda Bağlama çalıp, şan dersleri de almayı da ihmal etmeyen Ayten Çelikörs'ü yarışmada babası Hasan Çelikörs yanlız bırakmadı. Kızıyla gurur duyan Hasan Çelikörs, "Kızım 8 yıldır yüzüyor ve daha önce birçok turnuvada yer aldık, yarışmada heyecanlanmıyorum, çünkü kazanacağından emindim. Buna sadece ben değil, kulübü hocaları da inanıyor. Kızımla tek isteğimiz engelsiz bir Mersin, engelsiz çalışma alanları yaratılmasıdır" diye konuştu.
 
'ENGELLİLER SPOR YAPAMAZ ALGISINI KIRDI'
 
Şampiyon yüzücünün antrenörü Samet Akciğer ise Ayten Çelikörs'ün azmi ile toplumdaki 'engellilerin spor yapamaz' algısını kırdıklarını vurguladı. Samet Akciğer, "Ayten ile daha çok çalışacağız. O Mersin'de ki bütün engelli insanlara örnek oldu. Engelliler spor yapamaz önyargısını kaldırdı. Bizler engelli görünüp de engelsiz olan tüm arkadaşlarımızın arkasındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Yeni hedefimiz ise tüm derecelerimizi geliştirmek ve daha da iyisini yapmaktır. Bunu da herkese göstereceğiz" dedi. - DHA


Etiketler : Çok Amaçlı Salon: Engellilerin seminer, panel, sempozyum, toplantı, tiyatro, gösteri vb. işleri yapmasına olanak sağlayacak bir mekan olacaktır.