*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 7 Yaşındaki Gökhan'ın Böbreği, Diyaliz Çilesini Bitirdi  (Okunma sayısı 1945 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
7 Yaşındaki Gökhan'ın Böbreği, Diyaliz Çilesini Bitirdi

Tokat'ta geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gökhan Uygur'un ailesi tarafından bağışlanan organlarından bir böbreği, İzmir'de 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatmanur Yılmaz'a nakledildi Yılmaz: "Üniversite sınavında tıp fakültesini kazanıp, cerrah olmak istiyorum"

Tokat'ta geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gökhan Uygur'un ailesi tarafından bağışlanan organlarından bir böbreği, İzmir'de 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatmanur Yılmaz'a nakledildi.

Tokat'ın Zile ilçesinde, 30 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrası Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan Gökhan Uygur'un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, organ bağışı yapmaya karar verdi.

Sağlık Bakanlığının ilgili sistemi tarafından uygun kişiler belirlendikten sonra hastanın kalbi Ankara'ya, karaciğeri Gaziantep'e, sol böbreği Antalya'ya, sağ böbreği ise İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Ege Üniversitesi'nde sağ böbreğin nakledildiği 17 yaşındaki Fatmanur Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır diyalize girdiğini belirtti.

Anadolu lisesi öğrencisi olduğunu, hastalığı nedeniyle iki yıl okula gidemediğini anlatan Yılmaz, "Böbrek nakledildiği için çok mutluyum. Üniversite sınavında tıp fakültesini kazanıp, cerrah olmak istiyorum" dedi.

Yılmaz, organ nakli için bekleyen çok sayıda kişi bulunduğuna işaret ederek, herkese, organlarını bağışlama çağrısında bulundu.

Operasyonu gerçekleştiren EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da başarılı bir ameliyatın ardından donörden alınan böbreğin, Fatmanur Yılmaz'a nakledildiğini kaydetti.

Hastanın sağlık durumunun iyi seyrettiğini ifade eden Hoşcoşkun, "Hastamız, 7 yıldır haftada 3 gün 4'er saat diyalizde kalıyordu. Artık hayatını diyalize girmeden, daha sağlıklı ve mutlu şekilde hayatını devam ettirecek" dedi.

"Bağış oranı yetersiz"

Kuzey Amerika'da, organ nakli için 1 milyon nüfusa 30 kadavra bağış oranının, Türkiye'de, 3-3,5'a kadar düştüğüne dikkati çeken Hoşcoşkun, "Birgün hepimiz organ bekleyen hasta olabiliriz. Bunun için organlarımızı öldükten sonra başkalarında kullanılmak üzere bağışlayalım ve başkalarının da hayat bulmasını, hayat kalitesinin artmasını sağlayalım" diye konuştu. - İzmir


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler : yeni iş imkanları - Adhood - Adsense - Adtech - Adwords - affiliate marketing - akilli.tvden para kazan - Alışveriş yaptıkça kazan - altüye oluştur kazan - alt üyeden para kazan - anahtar kelimeler - avon - azbuzdan para kazan - badoodan para kazan - bedava siteden para kazan - biobellinda - bireysel gelişim - birgo.mynet den para kazan - birgo.meynet den reklam yap - birlikte güçlüyüz - bit.ly de link kısaltma - blog sahipleri reklam alan - blog sahipleri reklam veren - blog yazarak para kazan - blog yazarları - blog yazarlığı eğitimi - blogcudan para kazan - blogcudan reklam yap - blogculuk eğitimi - blogdan link kısaltma - blogdan para