*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Evde Diyaliz Hizmeti  (Okunma sayısı 1733 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Evde Diyaliz Hizmeti
« : Eylül 28, 2013, 03:39:23 ÖS »
Evde Diyaliz Hizmeti



Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, böbrek hastalarının talep etmesi halinde hemodiyaliz hizmetlerinin evde ücretsiz verileceğini bildirdi.

Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, böbrek hastalarının talep etmesi halinde hemodiyaliz hizmetlerinin evde ücretsiz verileceğini bildirdi.

Boşnak, yaptığı yazılı açıklamada, evde verilecek diyaliz hizmetlerinde hastanede uygulanan tedavi yönteminin uygulanacağını, hemodiyaliz makineleri ve su sisteminin de eve kurulacağını belirtti.

Ev hemodiyalizini yapmak isteyen hastanın, bir yakını veya yardımcısı ile en az 1 ay olmak koşuluyla diyaliz merkezinde eğitim görerek sertifika alması gerektiğini ifade eden Boşnak, şunları kaydetti:

"Ev hemodiyalizinde hipotansiyon, bulantı, kusma, kramp gibi komplikasyonlar, hastanede yapılan hemodiyalize göre daha az görülmektedir. Hastanın bir yakını veya yardımcısına ateş, tansiyon, nabız ölçümü kuru ağırlık ayarlaması, sıvı çekimi ayarlaması, yüksek ve düşük tansiyon, bulantı, kusma, enfeksiyon, makine alarmlarının anlamları ve sorunların çözümü, kan alma su sistemi bilgileri damar yolu güvenlik önlemleriyle ilgili bilgiler öğretilecektir. Uygulamanın başlamasının ardından ilk hafta hemşire ve teknisyen hastayı evde ziyaret edecek ve acil durumlarda 24 saat telefonla ulaşılabilecek bir ekip oluşturulacaktır. Eğitim ekibi ise 3 ay aralıklarla hastayı ziyaret edecek ve tetkikler uzman nefrolog tarafından değerlendirilecektir." - Gümüşhane


Kaynak haberler.com ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler : ek iş - ek iş ankara - ek iş arayanlar - ekiş arıyorum - ekiş ekgelir - ekiş fırsatları - ekiş ilanları - ekiş ilanları istanbul - ekiş imkanı - ekiş imkanları - ekiş yapmak istiyorum yap kazan - seminer verebilecek eleman aranıyor - sermaye yok - sermayesiz kazanç - sıfır daire satışı - sitende reklam bannerı - sitende reklam yayınla - sitenden para kazan - sitene reklam - sitenizden para kazanın - somee den para kazan