*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yazar Aslı Gencer’den Kitap Geliriyle Otizme Destek  (Okunma sayısı 3295 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yazar Aslı Gencer’den Kitap Geliriyle Otizme Destek
« : Eylül 26, 2013, 01:28:55 ÖS »
Yazar Aslı Gencer’den Kitap Geliriyle Otizme Destek



Nazillili yazar Aslı Gencer, “Aslımca”, “Hayatın Aslı” ve “Hikayeler Aslını Yaşatır” adlı yaşanmış hikayelerden oluşan 3 kitabının satışından elde ettiği geliri otizme destek projesine harcıyor.
 
Üç kitabı da Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanarak ilköğretim ikinci kademe ve liselere giren genç yazarın mutluluğu yaptığı yardımlarla daha da artıyor. Tunçyürek, şimdiye kadar sattığı kitaplarının geliri ile bölgede zihinsel engelli ve otistik çocuklar için özel eğitim sınıfı açılmasına katkıda bulundu.
 
Bir okul zorunlu
 
İlçe ve çevresinde 80’in üzerinde otistik çocuk olduğuna dikkat çeken Tunçyürek, eğitimleri için geniş kapsamlı bir okulun zorunlu olduğuna da değindi. Mayıs ayında çıkaracağı dördüncü kitabının da gelirini otistik çocukların eğitimine harcayacağını ifade eden Tunçyürek, “Bölgemizde, bu çocukların eğitimi için anaokulu seviyesinden tutun da liseye kadar okuyabilecekleri geniş kapsamlı bir okul açılaması şart. Mayıs ayında piyasaya çıkacak dördüncü kitabımı satın alarak alarak, otizme destek verecek hayırseverler ve işadamlarından destek bekliyoruz” dedi.
 
Lara Restoran’da iki danışman, otistik çocukların aileleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Tunçyürek, sıkıntılarını dinledi. İşletme sahibi Hakan Çakmakçı’nın sponsorluğunu yaptığı kahvaltıda konuşan Tunçyürek, otizme destek projesi için 3 bin broşür bastırdıklarını ve dağıttıklarını açıkladı.
 
 
25.09.2013 - DHA