*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Akülü Arabalar Engelli Üç Kardeşi İpten Kurtardı  (Okunma sayısı 1633 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Akülü Arabalar Engelli Üç Kardeşi İpten Kurtardı
« : Eylül 25, 2013, 03:45:05 ÖS »
Akülü Arabalar Engelli Üç Kardeşi İpten Kurtardı



Zonguldak'ta, iplere ve duvarlara tutunarak yürüyebilen engelli üç kardeşin imdadına hayırseverler yetişti. Akülü araba hediye edilen Akoğlu kardeşler, seslerini duyurabilmenin mutluluğunu yaşadı.
 
Zonguldak'ın Çaydeğirmeni beldesinde ikamet eden Sevim ve Mustafa Akoğlu çifti, evlilikleri boyunca dört çocuk dünyaya getirdi. Çocuklarının en büyükleri Şevket Akoğlu, dünya evine girerek iki çocuk sahibi oldu. Diğer kardeşler Arife (25), Emrah (29) ve Fikret'in (30) yaşları ilerledikçe hastalıkları ortaya çıktı. Çiftçilik yapan baba Mustafa Akoğlu da, 2011 yılında kalp krizinden hayatını kaybetti.
 
Engelli kardeşler Fikret Akoğlu ile Emrah Akoğlu, aldıkları raporlarda belirtildiğine göre, 'Mental Motor Retardasyon' adlı hastalığa yakalanırken, 25 yaşındaki Arife Akoğlu da 'Snipo Cerebeller Ataksi' hastalığına yakalanarak özürlü kaldı. Arife'ye yüzde 82, Emrah ve Fikret'e ise yüzde 68 oranında özürlü raporu verildi. Üç kardeş için bin 800 TL bakım aylığı alan Akoğlu ailesi, çocuklarının iyileşme imkanları olup olmadığından habersiz bakımını yapıyor. Ayak damarlarının zayıf olması sebebiyle yürüme fonksiyonlarını yerine getiremeyen üç kardeş, duvarlara veya çamaşır iplerine tutunarak ya da emekleyerek yürümeye çalışıyor.
 
Seslerini hayırseverlere duyuran engelli üç kardeş, hayırseverlerden gelen akülü arabalar sayesinde mahallelerinde gezmenin mutluluğunu yaşadı. Şarj edilen akülü arabalarla, mahalle bakkalına, parkına gidebilen engelli kardeşler, yaşadıkları mutluluğu anlattı. Kardeşlerden Fikret, "Bu arabalar gelmeden önce iplere tutunarak yürüyorduk. İsteğimiz gerçekleşti. Mutluyum" diye konuştu. İplere tutunarak yürümeye çalıştıklarını belirten Arife Akoğlu ise "Akülü araba iyi oldu" dedi.
 
Emrah Akoğlu da yetkililere teşekkür ederek şunları söyledi: "Allah razı olsun. Bizi gördüler. Onların sayesinde arabaya bindim. Parka çıkıyorum, mahalleyi geziyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun."
 
Kaynakçı ustası olan ağabeyleri Şevket Akoğlu da, çok zor süreçler yaşadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Kardeşlerim iplere tutunarak yürüyorlardı. Kardeşlerimi iplerden kurtardılar. Onların sayesinde kardeşlerim arabalarla gezmeye başladı. Daha önce evin önünden hiçbir yere gidemiyorlardı. Şimdi her yere gidebiliyorlar." Şevket Akoğlu, yaklaşık 9-10 yaşlarındayken hastalanan kardeşlerinin tek eğlencelerinin televizyon olduğunu söyledi.
 
Anne Sevim Akoğlu ise çocuklarının ipe dayanarak yürümekten kurtulduklarını belirterek şunları söyledi: "Şimdi rahatları iyi oldu. İstedikleri yere gidebiliyorlar. Çok mutluyuz. Mahalle bakkalına gidebiliyorlar."
 
Okul çağında iken yakalandıkları hastalık nedeniyle özürlü kalan kardeşler eğitimlerini tamamlayamadı. Engelli kardeşler haftada bir kez engelli okuluna giderek eğitim görüyor. Engelli Akoğlu kardeşler, kendilerine gönderilen bilgisayarla vakit geçiriyor.
 
25.09.2013 - İHA