*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bedensel Engelliler Spor Antrenörleri Eğitimden Geçti  (Okunma sayısı 1925 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bedensel Engelliler Spor Antrenörleri Eğitimden Geçti
« : Eylül 19, 2013, 04:22:30 ÖS »
Bedensel Engelliler Spor Antrenörleri Eğitimden Geçti



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Yalçın Gürpınar, Türk antrenörlerinin Avrupalı meslektaşlarının gerisinde kalmaması için eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.
 
Gürpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Tesisleri'nde 3'ü kadın 21 antrenörün katıldığı 'Gelişim Ara Semineri'nde yaptığı konuşmada, başta değişen oyun kurullarının yanı sıra, teknik, taktiksel değişiklikler, federasyonun yapısı, işleyişi ve sistem hakkında bilgi verdi.
 
Tüm ülkelerde oyun kurullarının aynı olduğuna dikkati çeken Gürpınar, "Türkiye liglerinde takımı bulunan antrenörlerinin, bilgi, becerilerinin artması için semineri Dünya Şampiyonası'nın olacağı günlere denk getirdik. Bunun büyük yararı oldu. Çünkü bu antrenörlerin her zaman Dünya Şampiyonası izleme şansı bulamayacaklardı. Artık uluslararası oyun kurullarında değişikliği bizler de anında antrenörlere aktarıyoruz. Hedefimiz, Türk antrenörlerinin Avrupalı meslektaşlarının gerisinde kalmaması." dedi.
 
Dönem içinde 3 seminer daha açacaklarını ifade eden Gürpınar, 2. ve 3. kademe antrenör kursunun Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile koordineli olarak 15-23 Eylül tarihleri arasında Adana'da, 1. kademe antrenör kursunun ise 30 Eylül - 11 Ekim tarihlere arasında Ankara'da açılacağını ifade etti.
 
Gürpınar, seminere katılan antrenörlere sertifika dağıtılacağını belirterek, tesisleri açan ve her konuda destek veren Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'ye de teşekkür etti.
 
Daha sonra Uluslararası Basketbol Hakemi Nurettin Bilmez, 21 antrenöre engel puan sistemi ile değişikliğe uğrayan uluslararası oyun kurulları hakkında bilgiler verdi.
 
Seminere Adana'nın yanı sıra, Hatay, Çorum, İzmir, Batman, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Osmaniye, Mersin ve Antalya'dan katılan antrenörler merak ettikleri konuları kurs yöneticilerine sordu.
 
 
12.09.2013 - Cihan