*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Palandöken'de Engelliler Özel Servisle Okula Taşınacak  (Okunma sayısı 2127 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Palandöken'de Engelliler Özel Servisle Okula Taşınacak
« : Eylül 19, 2013, 02:16:41 ÖS »
Palandöken'de Engelliler Özel Servisle Okula Taşınacak



Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli öğrencileri okullara servislerle taşıyacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, ilçe genelindeki çeşitli özür gruplarından 150 öğrencinin özel servislerle okullarına ücretsiz taşınacağı açıkladı.
 
Palandöken Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezindeki engelli öğrencileri ücretsiz özel donanımlı servis araçlarıyla okula taşıyacak. İlçe sınırlarında 150 engelli öğrenci bulunuyor. Engelli öğrencilerden 130'u Recep Birsin Özen Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'na diğer 20 öğrenci ise Yıldızkent İMKB ile Yenişehir Sebahattin Solakoğlu İlköğretim Okulu'na ücretsiz taşınacak. Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır olduklarını ifade etti. Özer, ilçedeki okullarda öğretmen açığıınn bulunmadığını dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Özer, ilçelerindeki engelli çocukların eğitimi ve öğretimine özel bir önem verdiklerini kaydetti. Bu amaçla engelli öğrencilerin okuma taşınması ve okul içi dersliklere ulaşımlarının sağlanması için özel projeleri uygulamaya soktuklarını anlattı. Engelli öğrencilerin çoğunun Recep Birsin Özen'de eğitim gördüğüne vurgu yapan Özen,"Recep Birsin Özen engelliler okulu'nun yanı sıra diğer sağlıklı öğrencilerin devam ettiği iki farklı okulda, engelli kardeşlerimiz için iki alt sınıf oluşturduk. Bu sınıflarda ortopedik engelli öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerine devam edecek. Engelli öğrencilerimizi ücretsiz özel donanımlı servis araçlarıyla okullarına taşıyacağız." dedi.
 
"ANASINIFI ÖĞRENCİSİ 3 BİNE ULAŞTI"
 
Anaokulu ve anasınıfına tayıt yaptıran öğrenci sayısının geçen yıla göre önemli bir artış gösterdiğini de belirten Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer,"Geçen yıl anakolularına 2 bin 625 öğrenci gidiyordu. Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde yaptırılan yeni kayıtlar ile bu sayı 3 binin üzerine çıktı. Anasınıfına giden öğrenci yüzdemiz yüzde 78,5'den yüzde 90'a çıktı. Bu da ülke ortalamalarına göre çok iyi bir rakam. Hedefimiz gelecek yıl bu oranı yüzde 100'e çıkamak. İlçemizde yeni eğitim dönemi öncesinde 3 yeni anaokulu daha ekledik." diye konuştu.
 
500 ÖĞRENCİ TAŞIMALI EĞİTİM GÖRECEK
 
İlçelerine bağlı köy statüsündeki mahallelerden taşımalı eğitim kapsamında yaklaşık 500 öğrencinin ilköğretim ve orta öğretim kapsamında ilçe merkezindeki 6 okulda taşımalı eğitim göreceğini de sözlerine ekleyen Özer, "Köy statüsündeki Güzelyurt, Yukarı Yenice ve Dereboğazı mahallelerindeki öğrenciler yeni eğitim ve öğretim döneminde il merkezindeki 70 Yıl, İMKB, Saltuk Gazi, Turgut Özal, Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulu ile Aşık Yaşar Reyhani okullarına taşınacak."
 
 
06.09.2013 - Cihan