*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ritim Grubu Yeni Dönem Çalışmalarına Başlıyor  (Okunma sayısı 1952 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ritim Grubu Yeni Dönem Çalışmalarına Başlıyor
« : Eylül 19, 2013, 02:14:07 ÖS »
Ritim Grubu Yeni Dönem Çalışmalarına Başlıyor



İzmit Belediyesi tarafından engellilere yönelik iki yıldır gerçekleştirilen Ritim Atölyesi kursu yaz sezonunda verilen aranın ardından önümüzdeki Salı gününden itibaren yeniden çalışmalarına başlayacağı açıklandı.
 
İki yıldır bir çok etkinlikte gösteriler sunan ritim grubu eski öğrencilerinin yanında yeni katılan toplam 18 gençle birlikte bu yıl da önemli başarılara imza atmaya hazırlanıyor. İzmit Belediyesi yetkilileri engellilere yönelik gerçekleştirilecek sosyal faaliyetleri belirlemede öncelikli sırayı ritim çalışmalarına verdiklerini belirttiler. Ritim çalışmalarının sanatsal boyutunun yanı sıra, gençlerin kendini ifade edebilmesi ve geliştirebilmesi açısından önemli olduğunu, ruhsal yapılardaki aşırı duygusallık ya da olumsuz davranışlarından arınıp, daha sakin ve olumlu bir ortama yönelmesi bakımından da önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer,"Çalışmaların, kişilik gelişimini etkileyerek, gözlem yeteneğini güçlendirdiğinden ve iç potansiyeli ile yaratıcılığını ortaya çıkarttığından çok önemli olduğunu ve rehabilitasyon boyutu bulunduğuna inanıyoruz" dediler.
 
Ritim atölyesine katılacak gençler ve velileri ile yapılan toplantıda, çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmit Belediyesi Ritim Eğitmeni Ahmet Murat Bizel, "Kursumuzda verilen eğitim öğrencilerimize müzik eğitiminin yanı sıra düzen, mükemmeliyetçilik ve detaycılık, sorumluluk alma, kendi kendine yetme, yardımlaşma ve ekip çalışması, sosyalleşme, özgüven, yaratıcılık, kendini ifade etme yeteneği, yüksek ritim duygusu, sağlayacağı katkılardan sadece ilk akla gelenlerdir. Ancak hepsinden önemlisi, çocukların sevdikleri ve zevk aldıkları bir alanda çalışmanın ve gelişmenin sonsuz keyfini tadıp mutlu olmalarıdır. Bu eğitimle, hayatlarını olumlu yönde etkileyecek önemli kazanımlar sağlayacakları kuşku götürmez bir gerçektir. Kursumuz da, bu sorumluluğun bilinciyle eğitim sistemini son derece ciddi ve disiplinli bir şekilde sürdürmektedir" diye konuştu.
 
Ritim grubunda çocukları eğitim gören aileler de yaşanan bir yılı aşkın eğitim sürecinin sonunda çocuklarındaki olumlu değişikliklerden bahsederek, "Bu çalışma hepimizin hayatının önemli bir parçası oldu. Ritim kursu günleri sabırsızlıkla bekliyorlar ve büyük bir istekle katılıyorlar" dediler.
 
Her hafta Salı günleri İzmit Sanat Galerisinde 11:00 - 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan ritim atölyesine katılmak isteyenlerin İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri ve 3180000-1446 numaralı telefondan da detaylı bilgi alabilecekleri açıklandı.
 
 
19.09.2013 - İHA