*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altın Koza'da Gözlere Siyah Kurdele Bağlanarak Film İzlendi  (Okunma sayısı 1923 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altın Koza'da Gözlere Siyah Kurdele Bağlanarak Film İzlendi



20'nci Altın Koza Film Festivali'nde görme engelliler, sesli betimleme yöntemiyle hazırlanan 'Dedemin İnsanları' adlı filmi izledi. Görme engellilerin yanı sıra işitme, zihinsel ve bedensel engellilerin katıldığı etkinlikte festivalin evsahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gözlerini siyah kurdele ile kapatarak filmi izledi.
 
Altın Koza Film Festivali'nin 3'üncü gününde Çağan Irmak'ın yönettiği, Çetin Tekindor, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Sacide Taşaner, Hümeyra ve Zafer Alagöz'ün başrolleri oynadığı 'Dedemin İnsanları' adlı film sesli betimleme yöntemiyle Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda oynadı. Filmin gösterimine görme engellilerin yanı sıra işitme, zihinsel ve bedensel engelliler de katıldı.
 
Filmin gösteriminden önce sahneye çıkan görme engelli 17 yaşındaki Cüneyt Arat, festivalin evsahibi Zihni Aldırmaz için yazdığı şiiri braille alfabesiyle yazdığı kağıttan okudu. Daha sonra söz alan Zihni Aldırmaz, salonu dolduran engellilere seslendi. Aldırmaz, engellilerle engelsizlerin kullandığı mekanları tam kabul etmediğini belirtip, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına hizmetler yaptıklarını söyledi. Her insanın potansiyel engelli olduğunu vurgulayan Aldırmaz, kent genelindeki imar uygulamalarında da engellilerin ıslak zeminlere kadar rahatlıkla ulaşmalarını konusunda düzenlemeleri zorunlu hale getirdiklerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından görme engelli Cüneyt Arat, yazdığı şiiri Aldırmaz'a hediye edip, gözlerini siyah kurdele ile bağladı. Duygu dolu anlar yaşayan Aldırmaz, sahneden gözleri bağlı halde inip, engellerin arasındaki yerine oturdu. Daha sonra salonu dolduran engelliler sesli betimleme ile filmi izledi.
 
 
18.09.2013 - DHA