*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul Karikatürcüler Derneği Engelleri Karikatürle Anlattılar  (Okunma sayısı 1992 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İstanbul Karikatürcüler Derneği Engelleri Karikatürle Anlattılar



İstanbul Karikatürcüler Derneği, Manisa Belediyesi’nin desteği ile Kültür Merkezi Meclis Fuaye Salonu’nda açtığı sergide, engellilerin yaşamlarına dikkat çekti. Engellilerin toplum içindeki yerini, insanların engellilere bakışlarını konu alan sergi, 15 Eylül tarihine kadar açık kalacak.
 
Sergi açılışına, Kültür Sosyal İşler Müdür Vekili Âdem Gökçe, Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey, Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Pınarcı, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Kıvrak ve sanatseverler katıldı.
 
İNSANLARIN ENGELLİLERE BAKIŞ AÇIŞI NASIL
 
İstanbul Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey, sergi ile ilgili olarak, serginin engellilerin toplum içindeki yeri, insanların engellilere bakışlarını göstermek amacıyla açıldığını ve engellilere dikkat çekmek amacıyla açıldığını söyledi. İstanbul Karikatürcüler Derneği üyesi 33 karikatürist tarafından yapılan eserlerin, Manisa Belediyesi ve dernek işbirliği ile sergilendiğini ifade etti.
 
SERGİ 15 EYLÜL PAZAR’A KADAR GEZİLEBİLECEK
 
‘Engelsiz Karikatürler’ sergisi hakkında bilgi veren Karikatürcüler Derneği Manisa Temsilcisi İbrahim Atabey, “Manisa Belediyesi’nin engellilerle ilgili çalışmalarını yakından takip ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına Manisa Belediyesi, görme engelliler için hissedilebilir yüzey yolu, bedensel engelliler için ise kaldırımlarda engelli rampası gibi birçok çalışma gerçekleştirdi.  Biz de engelli vatandaşlarımızın aramızda olduğunun farkındalığını yaratmak amacıyla bu sergiyi düzenledik. Sergimize katkı sağlayan Manisa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” dedi.
 
Serginin 15 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.
 
 
12.09.2013 - manisa haber gazetesi