*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası Antalya’da Başlıyor  (Okunma sayısı 145 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası Antalya’da Başlıyor



Antalya’nın Serik ilçesinde 20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında 13 ülkenin milli takımlarının katılımıyla düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nın lansmanı yapıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nın lansman ve basın toplantısı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif ve Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takım Kaptanı Ersin Mert katıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, “Dünyada işitme engelli sporunun en güçlü desteklendiği ve en büyük katılımla her zaman bütün branşlara katılan ülke Türkiye’dir. Bundan yaklaşık iki ay önce ülkemizde işitme engellilerin yine en büyük spor organizasyonu olan kış olimpiyatlarını Erzurum’da geçirdik. Devamında da iki yıldır programımızda olan Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nı nasip olursa Antalya ilimizde gerçekleştireceğiz. Bununla alakalı bütün hazırlık çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde tamamlandı” dedi.

20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan şampiyonanın 13 ülkenin katılımıyla büyük bir spor şölenine dönüşeceğini aktaran Başkan Kerim Vural, “Antalya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri. Tarihi ve doğal güzellikleri, misafirperver insanları ve spor etkinlikleri için ideal alt yapısıyla ünlü bir şehrimiz. Akdeniz’in incisi Antalya, sporun birleştirici gücünü en iyi şekilde yansıtacak bir ortam sunmaktadır. Misafirlerimiz sadece futbol heyecanını değil aynı zamanda bu güzel şehrin kültürel ve tarihi zenginlerini de deneyimleme fırsatı bulacak. Federasyon olarak amacımız işitme engelli sporcularımızı yeteneklerini, azimlerini sergileyebilecekleri bir platform sunmak. Aynı zamanda işitme engelli bireylerin spor yoluyla toplumsal hayata katılımını teşvik etmektir. Antalya’da gerçekleşecek olan bu şampiyona işte tam da bu anlam hizmet edecektir. Sporcularımız sadece kendi ülkelerini temsil etmeyecek, aynı zamanda dayanışma ve kardeşlik ruhunu da sahaya yansıtacaklar. Ülkemizin her ilini olimpiyat alt yapı ve imkanlarla donatan işitme engelli sporuna özel destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ve onun nezdinde geçmişteki tüm bakanlarımıza bize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Antalya halkına il ve ilçe belediye başkanlarına yerel yönetimlere bu şampiyona için sundukları destek ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şampiyonanın başarılı ve unutulmaz geçmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını aktaran Başkan Vural, “Hep birlikte 10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nın tarihine altın harflerle yazılacak anılara imza atacağımıza inanıyorum. Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Futbol Milli Takımı’mızın burada da birinciliği göğüsleyerek ülkemize kupayı bırakacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif, “Böyle bir faaliyet içerisinde bulunmak bizim için onur verici. Kendimizi çok değerli hissettik. Avrupa Şampiyonası ülkemizde düzenleniyor. Ev sahibiyiz. Tabii bu kupayı alarak ülkemizi onurlandırmak istiyoruz. Misafirperverliğimiz ön planda olmak kaydıyla sahadaki mücadelemizi şampiyonluğu hedefleyerek yapacağız. Tüm çalışmalarımız o yönde. 18 Mart itibarı ile başladığımız kamp sürecimizde artık müsabaka haftasına girdik. Amacımız 13 takımın mücadele ettiği turnuvada ilk 4’e girip olimpiyat kotası almak. Bu olimpiyat kotasını ilk 4’e girerek değil şampiyon olarak almak istiyoruz. Bütün çalışmalarımız o yönde. Birlikte başaracağız diye başladık. İnşallah 1 Haziran’da da birlikte başardık diyebiliriz. Şampiyon olmanın ayrı bir gururu var. Ülkemizin ev sahipliğini yaptığı şampiyonada şampiyonluğu niye başkalarına hediye edelim” diye konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takım Kaptanı Ersin Mert de “Kamp sürecimiz iyi geçti. Hocalarımızla birlikte planlı ve programlı şekilde turnuvaya iyi hazırlandık. Şampiyon olacağımıza takım olarak çok inanıyoruz. Ev sahibiyiz. Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. İnanıyoruz ve halkımıza şampiyonluk için söz veriyoruz” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası 20 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında Serik’te gerçekleştirilecek. Turnuvaya Türkiye, Fransa, Polonya, Belçika, Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka’nın İşitme Engelliler Futbol Milli Takımları katılacak. Takımların 3 grupta mücadele edeceği şampiyonada Türkiye ilk maçında 21 Mayıs günü saat 17.00’de Serik İsmail Ogan Stadyumu’nda Fransa ile karşılaşacak.

Şampiyonada A grubunda Türkiye, Fransa, Polonya, Belçika, B grubunda Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler C grubunda Ukrayna, İtalya, Sırbistan, Danimarka yer alacak.

Kaynak: DHA


Antalya Avrupa Şampiyonası İşitme Engelliler Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri