*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bursa’da, ‘Dondurma Mesajı’ ile Yaşlı Çiftin 22 Bin Doları Buhar Oldu  (Okunma sayısı 416 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Bursa’da, ‘Dondurma Mesajı’ ile Yaşlı Çiftin 22 Bin Doları Buhar Oldu



Bursa’da akıl almaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Meliha Doğan isimli vatandaşın telefonuna “Dondurma kazandınız” şeklinde bir mesaj gönderen dolandırıcılar, mesajdaki linke tıklayan vatandaşın banka hesabındaki 22 bin doları hortumladı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre olay Bursa’da meydana geldi. Parasının 2 kez 10 bin 2 kez de biner dolar olmak üzere 4 seferde başka hesaba aktarıldığını fark eden Meliha Doğan, başına gelenleri eşi Nazif Doğan’a anlattı. Yaşlı çift bankaya giderek hesabında kalan paraya bloke koydurdu. Daha sonra Bursa Adalet Sarayı’nın yolunu tutan ikili savcılığa giderek dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Gece yarısı parayı çekmişler”

Eşinin, kendisi umredeyken kampanyalı mesajlara tıklaması sonrası gece yarısı bankadan paralarının çekildiğini belirten Nazif Doğan, “Yıllardır birikimimiz olan parayı dolandırıcılar başka bir bankaya aktarıp 22 bin dolar paramı çalmışlar. Eşime ‘kampanyalı dondurma’ mesajı geliyor, o da tıklıyor. Bütün bilgileri kopyaladıktan sonra paramızı bankadan başka bir hesaba aktarmışlar. ‘Dondurma kazandık’ diye tıklamış. Gece paramızı çekmişler. Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdik. Savcılık banka hesaplarımıza bloke koydu. 40 – 50 bin dolar civarı paramız vardı. Paranın tamamını çekmeye çalışmışlar ama fark edip bloke koyduğumuz için çekememişler” şeklinde konuştu.

“Engelli çocuğuma ev alacaktım, onun rızkıydı”

Hesabındaki parayla engelli çocuğuna ev almayı hayal ettiğini söyleyen baba Nazif Doğan, “O parayla engelli çocuğuma ev alacaktım, onun rızkıydı. Parayı alanlar geri getirsin” dedi.

İHA


ETİKETLER BursaDolandırıcılıkEngelliSuç DuyurusuYaşlı ÇiftYaşlı Kadın kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri