*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bir alışveriş merkezine gittiğinizde ya da bir hastaneye  (Okunma sayısı 403 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Bir alışveriş merkezine gittiğinizde ya da bir hastaneye ilk dikkatinizi çeken ne olur? Sanırım mesleki dikkatten olsa gerek ben ilk defa gittiğim tüm binalarda acil çıkış tabelalarının yerine bakarım. Çünkü acil çıkış tabelaları o binada yaşadığınız herhangi bir olumsuzlukta (deprem, yangın vb.) sizi panik anında doğru yönlendirebilecek tek dikkat nesneleridir.

   Bu hafta (1-7 Mart) Deprem Farkındalık Haftasıdır. Bizler maalesef bu farkındalığı 06.02.2023 te çok derinden gözlemleyerek yaşadık. Ülkemizde yaşanan en büyük afetlerden biri oldu. Bu kötü olayla birçok farkındalık yaşadık. Binalarımız yeterince sağlam mı? Deprem çantası hazırlamalıyım.. Telefonuma uygulamalar indirmeliyim.. ve daha bir çok endişeli düşünceler…

   Bu sebepledir ki yaşadığınız herhangi olumsuz bir durumda panik ve korkunun yerini, sakince doğru kararların alması gerekmektedir. Gittiğiniz bir alışveriş merkezinde deprem ya da yangın gibi olumsuz bir durum yaşadığınızda panik oluşacak ve herkes ana kapıya yönelmeye çalışacaktır. Halbuki her gittiğiniz kapalı alanda sizi binanın dışına en kısa yoldan çıkaracak acil çıkış kapıları bulunmaktadır. Bu yüzden her gittiğiniz kapalı alanda bu tabelaları takip etmeniz sizin üstün yararınıza olacaktır. Kolaylıkla bulunduğunuz alanı terk edebileceksiniz bu sayede.

   Hiç birinizin bu tabelaları takip etmeniz gerekmeyeceği, güzel zamanlarımızın olduğu günlere ulaşmak dileğiyle…


Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri