*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN EL ELE  (Okunma sayısı 520 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN EL ELE
« : Ocak 09, 2023, 11:47:04 ÖÖ »
ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN EL ELE

Tabi ki, her işin zorlukları olacaktır ve sosyal hizmet işlerinin de zorluğu bu olsa gerek. Umarsanmazlık! Ancak ben hayatımda bazı sözleri kendime düstur edinmiş bulunmaktayım ve bunlardan bir tanesi de ‘başarılı insanların pirensipleri, başarısız insanların mazeretleri vardır’. İşte bu söz hep aklımda ve karşılaştığım hiçbir zorluk, hiçbir umursanmazlık beni engelli insanlar için, engelli gençler için, engelli çocuklar için ve engelli aileleri için yapacağım ve şu anda tasarı aşamasında olan projelerimi gerçekleştirmeme mani olamaz, olamayacak da.
   Kısaca ben projelerim ve isteklerimden bahsetmek istiyorum. Benim Türkiye genelinde engelli insanlara doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacak üç adet projem bulunmaktadır. Bunlar sosyal projelerdir. Geniş yankı bulan ve TRT-2- ‘Yaşarken’ programı sunucu-yönetmeni Mehmet KIZILTAŞ’ın da beğenisini kazanan ve olumlu ya da olumsuz her durumda projemi TRT ekranlarında tanıtmak istediği, TRT Radyo -1- ‘Engelsiz Koşu’ programı yapımcısının beğenisi toplayan ve 08/08/2007 Çarşamba günü saat 12:05 de canlı yayına bağlanarak anlatacak olduğum, Moral Fm ‘Engelleri Aşanlar’ programı sunucusu Fatma ŞAHİN’in de beğenisini kazanarak canlı yayında anlatmamı istediği ‘Sen, Ben ve Diğerleri’ adlı projedir. Projenin ne derece önemli olduğunu göstermek amacı ile bazı yayın kuruluşları ile olan ilişkilerimden bahsettim. Proje gerçekten de çok önemli. Projemin temeli ‘İlköğretim Okullarında okutulmasını istediğim ve müfredat içinde Sosyal Bilgiler Dersine eklenerek yada seçmeli bir ders olarak okutulmasını projelendirdiğim bir ders’. Bu derste engel nedir, engelli kime denir, engelliler ile karşılaşıldığında nasıl davranılmalı ve her insan potansiyel bir engellidir gibi soru ve vurgulara yer verilerek sosyal bilinçlenme kazandırılacak. Bu derse neden ihtiyaç olduğu ve ne fayda getireceği aşağıda ‘Sen, Ben ve Diğerleri’ adlı yazımda okuyacaksınız.
   Diğer projem engelli camiasını dahi ikiye bölen ve tartışma yaratan kavram kargaşasına son vermek amacı ile hazırlanmış bir projedir. ‘Özürlü mü, Engelli mi’ adlı yazımda aşağıda detayı ile okuyacaksınız.
   Ve üçüncü projem Türkiye genelinde ‘Kaynaştırma Eğitim’ adı altında yapılan bir uygulamanın düzeltilmesine ilişkin olarak hazırlanmış bir projedir. ‘Kaynaştırma mı, Kaynatma mı’ adlı yazımda aşağıda okuyacaksınız.
   Ve gelelim Isparta Engellileri için ne tür projeler hazırladığımıza;
1.      Engelli Spor Kulübü projesi (Isparta da ilk ve tek)
2.      Engelli öğrencilere ücretsiz dershane projesi (Gönüllü öğretmen kadrosu hazır)
3.      Engellilerin çalıştığı bir kafeterya projesi.
4.      Engellilerin çalıştığı radyo projesi.
5.      Engellilerin çalıştığı minyatür Isparta halısı ve gül mamülleri atölye projesi.
6.      Engellilere eğitim, sağlık ve hukuk alanında danışmanlık projesi. (Danışman kadro hazır)
Görüldüğü üzere kayda değer ve Isparta da çığır açacak projeler zincirinden bahsetmekteyim.
   Ancak bu projeleri yapabilmek için benim ve arkadaşlarımın öncelikle tüzel kişilik olması gerekmektedir. Bu da Sivil Toplum Kuruluşu yani en basit anlamı ile ‘Dernek’ olmak demektir.İşte sizlerden bu nokta da maddi-manevi destek bekliyoruz. Derneğimizi kurarak faaliyete başlamak için sadece sizlerden kuruluş için destek bekliyoruz.
   Peki, derneği kurdun. Diğer projeleri hangi maddi kaynak ile yapacaksın diye soranlarınız vardır içinizde elbet.
İŞTE CEVABI;
   Dernekleştikten sonra, yaptığımız faaliyetlerle halk bizleri tanıyacak ve destek verecektir. Derneğin çeşitli etkinlikleri gelir getirecektir.(Kermes, Çay Partisi, Konser, Tiyatro) Derneğin projeleri için Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanılacaktır proje bazlı olarak, Japonya Büyükelçiliği hibe programından yararlanılacaktır. Ve diğer vakıf ve derneklerle organizasyonlar düzenlemek sureti ile tüm projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz.
   Ancak ilk adım için sizlerden maddi-manevi destek istiyoruz.
   Umarım sizleri sıkmamış ve yeterince anlaşılabilir olmuşumdur. Aşağıda öz geçmişim, proje yazıları, dernek tüzüğü bulunmaktadır. Lütfen proje yazılarını okuyunuz. Unutmayın ki, her insan potansiyel bir engellidir. Ve bilmediğiniz çok şey öğreneceksiniz eminim bundan. Bu elektronik postayı siz de listenizdekilere gönderiniz ve ‘DOĞACAK GÜNEŞ’E UZANAN ELLERDEN BİRİSİ DE SİZİN ELİNİZ OLSUN’.Saygılarımla İSMAİL ÇAVİK


kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri