*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Engelli Bireylere Teknoloji Hizmeti  (Okunma sayısı 523 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Engelli Bireylere Teknoloji Hizmeti



Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi” haftanın yedi günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 15 personel ile birlikte 4 bin 462 üyeye ücretsiz olarak hizmet veriyor.

ANKARAY Beşevler Metro İstasyonu içinde yer alan merkez, görme engelli bireylerin kendilerine özel program yüklü bilgisayarlarda araştırma yapabilmeleri ve Braille Alfabesi ile bilgiye kolaylıkla ulaşabilmelerine imkan sağlamak amacıyla kuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, merkezde yürüttükleri çalışmalarda görme engellilerin teknolojiye ve bilgi erişimine katkı sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Merkezde; ekran okuma programı ve Türkçe sentezleyici programının bulunduğu 30 adet LCD ekran bilgisayar, 5 adet Braille Display, 1 adet tarayıcı, 2 adet Braille Alfabe yazıcısı, 1 adet Braille Box V5 Braille Printer, 2 adet az görenler için cihaz, 3 adet mp3 yapımı için kullanılan cihaz ve 2 adet normal yazıcı bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı


ETİKETLER Ankara Büyükşehir BelediyesiBraille AlfabesiEğitim ve Teknoloji MerkeziGörme Engelliler #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri