*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: MEB’in İşten Çıkardığı Engelli Memur Beraat Etti  (Okunma sayısı 490 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
MEB’in İşten Çıkardığı Engelli Memur Beraat Etti
« : Kasım 08, 2022, 03:59:40 ÖS »
MEB’in İşten Çıkardığı Engelli Memur Beraat Etti



Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünce, geçersiz engelli sağlık raporuyla atandığı iddiasıyla devlet memurluğundan çıkarılan ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçundan hakkında dava açılan Gökhan Özdemir beraat etti.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Özdemir ile taraf avukatları katıldı.

Savunması alınan Özdemir, devlet memuru olabilmek için yaptığı başvuruda Kırşehir, Kayseri ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden engel durumuyla ilgili aldığı 3 ayrı raporu Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne sunduğunu, müracaatı kabul eden memurun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin raporunu alıp diğer ikisini kendisine geri verdiğini belirtti.

Üç raporun itirazlardan dolayı alındığını belirten Özdemir, “Kötü bir niyetim yoktu. Suçsuzum, takdir mahkemenin.” dedi.

Mahkeme heyeti, Gökhan Özdemir’in kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçundan beraatine karar verdi.

Gökhan Özdemir, EKPSS sınavında başarılı olduktan sonra Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne sunduğu raporla 2016 yılında memur olarak atanmış, daha sonra yapılan araştırmada geçersiz engelli sağlık raporuyla atandığı iddia edilerek Kırşehir Valiliğinin 3 Şubat 2021 tarihli oluru ile devlet memurluğu sona erdirilmiş, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

Memurlar.net


kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri