*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kayseri’de Görme Engelliler Bilgisayar Kullanmayı Öğreniyor  (Okunma sayısı 495 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Kayseri’de Görme Engelliler Bilgisayar Kullanmayı Öğreniyor



Kayseri’de 20 engelli kursiyer, gördükleri kurs ile bilgisayar kullanımını öğreniyor. Kurs eğitmeni Nazlı Temir, “Görme, işitme ve fiziksel engelliler olarak hepsinin bir bütün, birlik beraberlik içinde yaşayabileceğimizi göstermeliyiz. Bu tarz eğitimlere ve kurslara insanların çok ihtiyacı var” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, görme engelli bireyler için bilgisayar kursu açtı. Kursta görme engelli 20 kişi, bilgisayar öğrenmeye başladı. Görme engelli kursiyerler bilgisayarla ilgili çeşitli programlar öğreniyor. Kursla ilgili bilgi veren kurs eğitmeni Nazlı Temir, “Bu zamana kadar hep bilgisayar üzerine eğitimler verdim. Görevimiz bu sefer görme engelliler için bilgisayar kullanımı dersini vermek oldu. Bu görevi bana layık gören hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu kurs beni çok farklı deneyim alanına sürükledi. Arkadaşlar içerisinde görmede sorun olan kişilere katkımızın olacağını görmek beni çok mutlu etti. Görenlerin yanı sıra görmeyen kişilerin de bilişim teknolojilerinin içinde yer alacağını söylemek gerçekten güzel. Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Görme engelliler için bir önyargıda bulunarak onları ötelememeliyiz” diye konuştu.

“Birlik ve Beraberlik İçinde Yaşayabileceğimizi Göstermeliyiz”

Kursun amacına değinen Timur, “Görme engellilerimize, toplumda diğer insanlardan hiç bir farklarının olmadığını ve aldıkları eğitimlerde aslında daha güzel neler yapabileceklerini gösterecek. Bilgisayar alanında bir başkasına ihtiyaç duymadan kendilerinin yapabileceğini öğretmek istiyoruz. Görme, işitme ve fiziksel engelliler olarak hepsinin bir bütün, birlik beraberlik içinde yaşayabileceğimizi göstermeliyiz. Bu tarz eğitimlere ve kurslara insanların çok ihtiyacı var. Bunların devam etmesini ve desteklenmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan görme engelli Ahmet Küçük ise, “Bilgisayar kullanmayı seviyorum ve burada kullanmaya çalışıyorum. Eksik olduğum yerler için de bu kursa başvurdum. İş hayatında daha iyi bilgisayar kullanabilirsem iyi olur. Bu kurs güzel. Bilgisayarı öğretmeye çalışıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

DHA


kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri