*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Meksika’da Felçli Çocuk Robotik İskeletle Yürüdü  (Okunma sayısı 502 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Meksika’da Felçli Çocuk Robotik İskeletle Yürüdü
« : Ekim 24, 2022, 02:22:21 ÖS »
Meksika’da Felçli Çocuk Robotik İskeletle Yürüdü



Avrupa Mucit Ödülü’nü kazandıran robotik iskelet sayesinde Meksika’da tekerlekli sandalye kullanan pek çok çocuk ilk adımlarını atmaya başladı.

İspanyol profesör Elena Garcia Armada’nın tekerlekli sandalye kullanan çocukların kas rehabilitasyon tedavisi sırasında yürümesini sağlamak için tasarladığı robotik dış iskelet, pek çok çocuğa umut olmaya başladı. Bu yıl Armada’ya Avrupa Mucit Ödülü’nü kazandıran “Atlas 2030” dış iskelet, Meksika’da ilk kez başkent Meksiko’da kullanıldığı rehabilitasyon merkezinde serebral palsi hastası 8 yaşındaki David Zabala’nın adımlar atmasını sağlayarak ilk sınavlarından birini geçti. İskelet sayesinde yürüyerek ayakta durduğu sırada kalemlerle gülen yüzler çizen Zabala’nın yüzündeki gülümseme objektife yansırken, annesi Guadalupe Cardoso ise “ David ilk adımlarını atıyor. Bu onun için bir sevinç” dedi.

David Zabala robotik iskelet ile yürüdükten sonra aynanın önünde durarak renkli kalemle gülen yüz çizdi.

“Kasları Güçlendiriyor”

Atlas 2030’un çocukları tedavi etmek için kullanıldığı İspanya ve Fransa’dan sonra üçüncü ülke olan Meksika’da Serebral Palsili Kişiler Derneği direktörü Guadalupe Maldonado, robotik iskeletin geleneksel tedavilerle elde edilmesi aylar alacak olan rehabilitasyon hedeflerine “rekor sürede” ulaşılmasına yardımcı olduğunu söyledi. Maldonado, robotik iskeletin kasları güçlendirdiğini, sindirim ve solunum sistemlerini iyileştirdiği, her şeyden önce ruh halini olumlu yönde etkilediğini ifade etti. Kuruluş, ilk iskeleti aldıktan iki hafta sonra olumlu sonuçlar elde ettiklerini açıklarken, yaklaşık 250 bin dolar değerinde olan ikinci bir cihazın gelecek ay Meksiko’ya ulaşması bekleniyor. Öte yandan, Armada’ya Avrupa Mucit Ödülü’nü veren Avrupa Patent Ofisi, pille çalışan titanyum giysinin mekanik eklemlerinin her çocuğun hareketine uyum sağlayarak sadece fiziksel sağlıklarını iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda özgüvenlerini de geliştirdiğini söyledi.

Milliyet


 KATEGORİLER Dünya
 ETİKETLER MeksikaRobotik İskeletSerebral PalsiTekerlekli Sandalye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri