*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kırım’da Engelliler ve Kanser Hastaları Seferberliğe Çağrılıyor  (Okunma sayısı 371 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kırım’da Engelliler ve Kanser Hastaları Seferberliğe Çağrılıyor



Rus işgal altındaki Kırım’ın kukla yönetimi şartlara bakmaksızın herkesi seferberliğe dahil ediyor. Kırım İnsan Hakları Grubu, Bahçesaray’da askere çağırma celplerinin bir engelli ve bir kanser hastası vatandaşa verildiğini bildirdi.

Kremlin yönetimi, geçen hafta ülke çapında kısmi seferberlik ilan etti. İşgalci Rusya başlattığı seferberlik çerçevesinde; Kırım’da da cepheye gönderilecek kurbanları toplamaya başladı. İşgalcilerin özellikle Kırım Tatarlarının yoğun yaşadığı yerleşim yerlerinde askere çağırma celbi dağıttığı bildirildi. Putin, sadece yedeklerin askere alınacağını söylemesine rağmen Kırım’da askerlikle hiçbir ilgisi olmayan kişilerin yanı sıra engelli ve hastaların da Rus ordusuna çağrıldığı görülüyor.

“Engelliler ve Kanser Hastaları Seferberliğe Çağrılıyor”

Kırım İnsan Hakları Grubu bugün yaptığı açıklamada, “Kırım’da köy sakinleri toplu olarak seferber ediliyor, celpler kontrol noktalarında dağıtılıyor, seferber edilen kişiler arasında engelli ve kanser hastaları olanlar da var” denildi.

İşgalcilerin, Bahçesaray’da bir kanser hastasına ve tekerlekli sandalye kullanan bir erkeğe askere çağırma celbi verdiği belirtildi.

Ayrıca insan hakları savunucuları, işgalcilerin iş yerlerine gelerek çalışanlara celp dağıttığını aktararak, “Örneğin Kırım Soda Fabrikasında tüm güvenlik çalışanlarına celpler dağıtıldı” diye bildirdi.

qha.com.tr


 KATEGORİLER Dünya
 ETİKETLER EngelliKanser HastalarıKırımPutinRus İşgaliRusyaSeferberlik kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45