*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Korona Virüsü Uyarısı  (Okunma sayısı 333 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Korona Virüsü Uyarısı



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan korona virüsü uyarısı geldi. Koca, Avrupa’da vaka sayılarının yeniden artmaya başladığını belirterek, “Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir” dedi.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca, Covid-19 salgınından ne zaman çıkılacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, salgının henüz ortadan kalkmadığını ancak etkisini yitirdiğini söyledi.

Türkiye’nin iki yıl önceye göre hastalıkta mücadelede çok önemli tecrübeler edindiğini kaydeden Koca, “Gerek aşı olma oranları gerek tedavide elde edilen başarı hastalığın etkisinin azalmasında etkili oldu” ifadelerini kullandı.

Dalgalı seyir izleyen hastalık nedeniyle belirli dönemlerde vaka sayılarında artış yaşandığını dile getiren Bakan Koca, “Avrupa’da vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir. Dediğim gibi artık Covid ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Covid-19 artık bir korku unsuru olmamalı. Riskli guruplarda hatırlatma dozlarını ihmal etmememiz önemli” dedi.

Aşılama sayısında düşüş olup olmadığı konusunda ise Koca, birincil aşılamada çok yüksek oranlara ulaştıklarını bildirdi.

Kocaeli Barış Gazetesi


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER COVİD-19Fahrettin KocaKoronavirüsSağlık BakanıVaka Sayıları Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45