*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Uludağ Tıp Fakültesi’nde Çocuk Onkoloji Kliniği Doktorsuz Kaldığı İçin Kapanıyor  (Okunma sayısı 442 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Uludağ Tıp Fakültesi’nde Çocuk Onkoloji Kliniği Doktorsuz Kaldığı İçin Kapanıyor



Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk onkoloji kliniği doktorsuz kaldığı için kapanıyor.

Kliniğin hocası çocuk kanserleri uzmanı Prof. Dr. Betül Berrin Sevinir sağlık sorunları nedeniyle uzun süreli rapor alınca, tek kalan uzman Dr. Melek Erdem hasta yükünü tek başına kaldıramayacağı gerekçesiyle istifa etti.

Erdem, doktor öğretim üyeliği sözü veren bir vakıf üniversitesiyle anlaşarak istifa etti. Kliniğin yan dal eğitimi alan uzmanı da olmadığı için doktorsuz kaldı.

Hasta çocuklar çevre illere gönderildi

Klinikte bazıları yatarak tedavi gören çocuk hastalar çevre illere yönlendirildi.

Türkiye’de sadece çocuk onkolojisi değil, pek çok yan dal uzmanlığında sıkıntı var.

Tıp fakültesini bitirenler, TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavına girerek, dört-altı yıllık uzmanlık eğitimi alıyor. Uzmanlık eğitimi üzerine yan dal uzmanlığı da yapmak isteyenler, tekrar bir sınava giriyor. Bu sınavların aralarında ikişer yıllık mecburi hizmet yükümlülükleri bulunuyor. Bu nedenle yan dal uzmanlığı yapmak tercih edilmiyor.

diken.com.tr


ETİKETLER BursaÇocuk Kanserleri Uzmanı Prof. Dr. Betül Berrin SevinirÇocuk Onkoloji KliniğiKanserUludağ Üniversitesi Tıp FakültesiUzman Dr. Melek ErdemYan Dal Eğitimi Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45 Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri