*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ödediği Ücretle Hasta Bezi Eczanelerden Temin Edilece  (Okunma sayısı 420 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ödediği Ücretle Hasta Bezi Eczanelerden Temin Edilecek



Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 1 Temmuz’dan itibaren hasta alt bezi kullanan hastalara aylık olarak ücretini vereceğini söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Hastalar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödediği ücretle hasta alt bezlerini eczanelerimizden alabilirler” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Saydan Konuyla ilgili şunları söyledi:

“1 Haziran 2022 tarihli ve 31853 Sayılı Resmi Gazete’de Sağlık Hizmetleri fiyatlandırma komisyon kararı ve Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlanarak; SGK hasta alt bezi kullananlar için 1 Temmuz’dan itibaren aylık ücret ödeyeceğini duyurdu.

SGK mevcut uygulamada bezin bir tanesinin 1,88 TL sini karşılıyordu. Kurum tarafından karşılanan hasta bezi sayısı ise bir aylık 120 adet olarak belirlenmişti. SGK’nın eczanelerimize ödediği ücret KDV hariç 120 adet x 1,88 TL = 225,60 TL, KDV dahil 243,65 TL‘dir.


Zaten güncel bez fiyatlarına göre çok yetersiz olan bu ücretin arttırılması beklenirken fiyatta güncelleme yapılmadan, hayata geçecek yeni düzenleme ile bütün yük bez kullanan hastası olan vatandaşın sırtına binecektir.

HASTA VATANDAŞINA 2 AYLIK BEZ VEREN KURUM, BUNUN YERİNE BİR AYLIK BEZ PARASI VERECEK

Uygulama öncesi dönemde eczanelere reçete ve raporları ile başvuran hastaların iki aylık hasta altı bezleri eczaneler tarafından temin edilerek, SGK’ya fatura edilmekte ve bedelleri eczanelere kurum tarafından ödenmekteydi.

Uygulamayla birlikte vatandaşlarımız 1 Temmuz’dan itibaren SGK’nın ödediği bir aylık ödemeye istinaden hasta alt bezlerini yine eczanelerimizden ama ücretli olarak temin edebileceklerdir. Senelerdir eczanelerimizden hasta yakınlarına bez alan vatandaşlarımıza bu durumun eczanelerimizden kaynaklanmadığını 1 Temmuz Cuma gününden itibaren yeni uygulamanın başlayacağını bildirmek istiyoruz.”

TEİS


ETİKETLER EngelliGenel Başkan Ecz. Nurten SaydanHasta Alt BeziResmi GazeteSağlık Uygulama TebliğiSosyal Güvenlik KurumuTüm Eczacı İşverenler SendikasıÜcret Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45 Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri