*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SMA Hastası İrem Nur Beş Aydır Ameliyat Sırası Bekliyor  (Okunma sayısı 468 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
SMA Hastası İrem Nur Beş Aydır Ameliyat Sırası Bekliyor



İrem Nur’a henüz 55 günlükken SMA Tip-1 teşhisi kondu. Durumu giderek ağırlaştı. Şimdi sadece burnundan sıvıyla beslenebiliyor. Beslenmesinin düzelmesi için ameliyat olması gerekli. Ancak beş aydır birçok hastane yoğun bakımlarında yer olmadığı gerekçesiyle minik kızı ameliyat etmedi.

Ceylan ve Ümit Çakto çifti, Manisa’da yaşıyor.

İlk çocuklarını 16 ay önce kucaklarına alan ailenin sevinci uzun sürmedi. Bebekleri İrem Nur’a 55 günlükken SMA Tip-1 teşhisi kondu. Bu Çakto ailesi için zor günlerin başlangıcıydı. Tedavi olması için milyonlarca lira gerekiyor. Aile, İrem Nur’un yaşama tutunabilmesi için yardım kampanyası başlattı. Şimdiye kadar tedavi masrafının sadece yüzde 26’sı toplandı.

KASLARI ERİYOR

Küçük kızı her gün gözleri önünde eriyen Ceylan Çakto “Gün geçtikçe kaslarını kaybediyor, kas hareketlerini kaybettiği için gözleri açık uyuyor. Tek hareketi şu an nefes alabilmek” dedi. Yutkunma kaslarını da kaybeden İrem Nur’un beş kilograma kadar düştüğünü belirten anne gözyaşları içinde “Burnundan sıvı besin alıyor. Beslenebilmesi için ameliyat olması gerek. Ameliyat edilebilmesi için beş aydır birçok hastaneye gittik. Ancak hastaneler, yoğun bakım ünitelerimiz dolu diyerek bizi geri çeviriyor. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İLAÇ YAŞAMA BAĞLIYOR

İrem Nur’un cihazlara bağlı yaşadığını söyleyen anne Çakto, “Yavrum kurtulsun diye çalmadığımız kapı kalmadı. Bakanlık ilacı getirmiyor çünkü işe yaramadığını söylüyor. İlacı kullanan çocuklar şu an bisiklet sürüyor. İlacın yüzde 97’lik başarı oranı var” ifadelerini kullandı. Avrupa İlaç Kurumu ve Birleşik Devletler Gıda ve İlaç Dairesi’nin Zolgensma ilacı için verdiği onayı Sağlık Bakanlığı, “verilere inanmıyoruz” gerekçesiyle ailelere temin etmiyor.

Cumhuriyet


ETİKETLER AmeliyatBesinİrem NurSMA Tip 1TedaviYoğun Bakım Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri