*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Victoria’s Secret’ın Down Sendromlu İlk Modeli Sofia Jirau Tarih Yazıyor  (Okunma sayısı 619 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Victoria’s Secret’ın Down Sendromlu İlk Modeli Sofia Jirau Tarih Yazıyor



Model Sofia Jirau, iç çamaşırı markası Victoria’s Secret’ın daha kapsayıcı olmak için devam eden girişimini sürdürmesiyle tarih yazdı.

24 yaşındaki Porto Rikolu model, NBC News’e göre İspanyolca yazarak Instagram’daki dönüm noktasını kutladı: “Bir gün bunun hayalini kurdum, üzerinde çalıştım ve bugün bir rüya gerçek oluyor. Sonunda sana büyük sırrımı söyleyebilirim. Down sendromlu ilk Victoria’s Secret modeliyim!”

Ancak Jirau’nun oyuncu seçimiyle ilgili bazı endişeler sosyal medyada da gündeme geldi. Bir NBC News Instagram gönderisindehaberle birlikte bir kullanıcı, “Bu, dürüst olmak gerekirse, gerçekten gerçek ve olumlu bir şekilde motive edilmiş bir şeyden ziyade, bir kapsayıcılık kisvesi yoluyla bir markanın reklamını yapmak için bir sömürü gibi görünüyor.” Bir diğeri, “Geçmişte Downs’lu insanlar cinsel olarak istismar edildi. İnsanlar bunun için hapse gönderildi. İç çamaşırıyla poz vermek, potansiyel alıcıyı uyandırmak içindir. Bu yüzden garip HİSSEDİYORUM… Bu kızı tanımıyorum. Kapasitesini bilmiyorum. Bu yüzden bu reklamlardan kaçınmak için kişisel bir karar vereceğim ve onun iyi ve mutlu olması için dua edeceğim.” Ancak aynı yorumlar bölümünde diğerleri, Jirau’nun bir yetişkin olduğuna ve Down sendromlu olmanın bir kişiyi cinsel bir varlık olmaktan alıkoymadığına dikkat çekti.

Sofía Jirau’nun web sitesine göre, 2019’da 23 yaşındayken modellik yapmaya başladı. O zamandan beri New York Moda Haftası’nda ve Porto Riko’daki San Juan Moda’da modellik yapıyor. Jirau, hayatı boyunca bir model olmayı hayal ettiğini söylüyor. 2020’de New York Moda Haftası’ndaki bir röportajda People’a “ Küçükken aynaya baktım ve ‘Model ve iş kadını olacağım’ dedim” dedi . Ayrıca outlet’e şunları söyledi: Jennifer Lopez onun moda ikonu. “Jennifer Lopez ile tanışmak istiyorum. Nasıl giyindiğini ve nasıl olduğunu seviyorum. Bütün kıyafetlerini seviyorum” dedi. “Şarkılarını, CD’lerini, fotoğraflarını seviyorum. Her şey.”

Jirau, gün boyu rahatlık için üretilmiş yeni bir sutyen ve külot serisi olan Victoria’s Secret Love Cloud koleksiyonu için modellik yapan 18 kadından biri . Victoria’s Secret’tan yapılan açıklamaya göre, “Koleksiyon, 18 dinamik kadın tarafından modellendi ve Victoria’s Secret’ın tüm kadınları karşılama ve kutlama konusundaki kararlılığını pekiştiriyor.” Çok çeşitli model listesinde bir doktor ve Pilates uzmanı, hamile bir kadın ve Jirau bulunur.

glamour.com


ETİKETLER İç Çamaşırı MarkasıInstagramMedyaModelSofia JirauSosyalVictoria's Secret Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri