*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Pekin 2022 Paralimpik Kış Oyunları Yayınlarını Engelliler Sunacak  (Okunma sayısı 551 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Pekin 2022 Paralimpik Kış Oyunları Yayınlarını Engelliler Sunacak



Kanal 4’ün Pekin 2022 Paralimpik Kış Oyunlarını yayınlayacak sunum ekibi, yayıncının “dünya çapında bir spor etkinliği” için “dünyada bir ilk” olduğunu söylediği şeyde tamamen engelli sunuculardan ve uzmanlardan oluşacak.

Yayıncı, 4-13 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenen etkinlik için Birleşik Krallık’ta münhasır yayın haklarına sahiptir. Ücretsiz yayın yapan televizyonda Çin’den 24 saat boyunca 80 saatten fazla Paralimpik kapsamına ev sahipliği yapacak ve içerik aynı zamanda YouTube kanalında da yayınlanacak.

Spor sunucusu ve tekerlekli sandalye basketbolcusu Ade Adepitan’ın ön saflarında yer alan günlük önemli bir gösteri, dörtlü felçli eski profesyonel ragbi oyuncusu Ed Jackson ve Paralimpik şampiyonu triatlet Lauren Steadman’ın kahvaltı gösterisine ev sahipliği yapacak.

Eski Strictly Come Dancing yıldızı Steadman , Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandı ve Rio’daki 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda da gümüş madalya kazandı.

Sunum ve uzman kadrosunda ayrıca çift ​​ampute yarış pilotu Billy Monger’ın ekran muhabirleri olacağı Paralimpik yüzücü Ellie Robinson ve Paralimpik sitskier Sean Rose bir uzman olacak.

15 yaşında Rio Oyunlarında altın ve bronz madalya kazanan Robinson, geçen yıl rekabetçi yüzmeyi bıraktığını açıklamıştı.

Kanal 4’teki programların direktörü Ian Katz şunları söyledi: “Kanal 4, mükemmel bir sunum ekibini ve – dünyadaki herhangi bir yayıncı için bir ilk olarak – engelli bir sunum ekibini duyurmaktan inanılmaz gurur duyuyor. Bu, Birleşik Krallık’ta sahip olduğumuz mükemmel engelli sunum yeteneğinin kanıtıdır ve engelli insanlar için fırsatlar sağlama ve çıktılarımızı tüm nüfusu gerçek anlamda temsil etme taahhüdümüzün altını çizmektedir.”

Çalışma ve emeklilik sekreteri Thérèse Coffey şunları söyledi: “Bu all-star engelli sunum ekibi dünya lideridir ve yayıncılıkta engelli temsili konusunda memnuniyet verici bir ilerleme sergileyen Birleşik Krallık için çok önemli bir kilometre taşıdır.”

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) başkanı Andrew Parsons, Kanal 4’ü “engellilerin dahil edilmesinde dünya lideri bir kuruluş” olarak selamladı. IPC, 2012’den beri Kanal 4 ile Paralimpik Oyunlar üzerinde çalışıyor ve her Oyunda para sporlarında yayın ortamını iyileştirdi.”

Yayıncı ayrıca canlı altyazıları da taşıyacak ve More4’te tekrarlanan öne çıkan gösterileri sesli açıklamaları içerecek.

theguardian.com


ETİKETLER Canlı YayınEngelliIPC Başkanı Andrew ParsonsPekin 2022 Paralimpik Kış OyunlarıUluslararası Paralimpik Komitesi kayseri engelliler derneği KAYSERİ ENGELLİLER DERNEĞİ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri