*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Maaşı Zamlanacak mı Enflasyon Farkı Zammı Ne Zaman Belli Olacak  (Okunma sayısı 296 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli Maaşı Zamlanacak mı? Enflasyon Farkı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?



16 Aralık 2021 tarihinde açıklanan asgari ücret zammının ardından Emekli zamları ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur maaşı zamlanacak mı? sorularının yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Peki, enflasyon farkı zammı ne zaman belli olacak?

Emekli zamları ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur maaşı zamlanacak mı? soruları son dakika ekonomi haberleri başlığı altında araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 asgari ücret zammının açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin zam oranı da internette aranan konular arasında oldu. 65 yaş üstü aylıklarının da belirlendiği asgari ücret açıklamasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. 2022 yılında yapılacak enflasyon açıklaması ile birlikte memur ve emekli zammı da açıklanmış olacak. Peki Emekli ve memur zammı ne zaman açıklanıyor? İşte detaylar

EMEKLİ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 10.48 olarak belirlenmişti. Kasım ayı enflasyonu ile birlikte 5 aylık enflasyon da ortaya çıkmış oldu. 2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da kesinleşmiş olacak. Ocak ayının 3’ünde enflasyon verisi açıklanacak.

Yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurlar, 3 Ocak’ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle alacakları yeni maaş tutarını da öğrenecek. Aralık enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklileri için kesin enflasyon farkı zammı da belli olacak.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ZAMLANACAK MI?

Aylardır Türkiye gündemini meşgul eden asgari ücret tartışmalarında sona gelindi. 2022 yılı için asgari ücrete yüzde oranında zam yapıldı. Asgari ücrete yüzde 50.54 oranında zam yapıldı ve net AGİ dahil 4253 liraya yükseldi.

Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok kalemde de değişiklik yaşandı.

Asgari geçim indirimi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, Genel Sağlık Sigortası primi, kıdem ve ihbar tazminatı, SGK idari para cezaları gibi kalemlere enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

2022 memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak?

2022 enflasyon rakamları Ocak ayının 3’ünde açıklanacak. Bu verilerle birlikte memur ve emekli zammı da belirlenmiş olacak.

Haberler.com


ETİKETLER kayseri engelliler derneği KAYSERİ ENGELLİLER DERNEĞİ 65 Yaş AylığıEmekliEnflasyonEngelli AylıklarıEngelli HaklarıEvde BakımMemurYaşlı AylığıZam Hep iyi şeyler düşünüp,hep güzellikleri diledim,hayatta bana geçte olsa tek tek istediklerimi sunmaya
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri