*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Kızla Evlenen 55 Yaşındaki Adama Tepki Yağdı  (Okunma sayısı 665 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli Kızla Evlenen 55 Yaşındaki Adama Tepki Yağdı
« : Temmuz 09, 2021, 06:27:27 ÖÖ »
Engelli Kızla Evlenen 55 Yaşındaki Adama Tepki Yağdı



55 yaşındaki bir adamın çocuğu yaşındaki zihinsel engelli bir kızla evliliğini gösteren bir video, Çin’de tartışma yarattı. Çok sayıda kişi, genç kızın suistimal edilme ihtimali karşısında öfkesini dile getirdi.

Çin’in sosyal medya platformlarından Weibo’da viral olan görüntülerde bir adamın, ailesinin diğer kadın fertlerinin kendisine “yeni bir eve” gideceğini açıkladığı sırada çaresizce ağlayan 20 yaşındaki bir kızın gözyaşlarını sildiği görülüyor.

İnfial yaratan görüntülerde bir kadın ise, “Bak sana ne kadar iyi davranıyor… Ağlama, artık yeni bir evin var” diyerek ağlayan kızı teselli ediyor.

South China Morning Post’un haberine göre Çin’in Henan bölgesindeki yetkililer adamın zihinsel engelli bir kadınla evlenmesine izin vermeyi reddetti ama ikisinin birlikte yaşamasına izin verdi.

Çin yasalarına göre evlilik için hem erkeğin hem de kadının nikahlanmak için rızasının bulunması şart. Zihinsel engeller söz konusu olduğundaysa kişilerden birinin rıza gösterme kapasitesinden yoksun olması gerekçesiyle evlilik yasadışı hale geliyor.

Yerel bir gazeteye konuşan 55 yaşındaki adam videonun evlilik kutlamasında çekildiğini, zira evlilik cüzdanı alabilecek şekilde nikah kıyamadıklarını söyledi. Kadının ebeveynlerinin kendisine “bakımını üstlenme” müsaadesi verdiğini, dolayısıyla kadınla birlikte yaşayacağını belirtti.

Olay, kadının velayetinin adama devredilmesine izin verdiği için yetkilileri sert şekilde eleştiren bir kesim için de öfke yarattı.

Sert tepkilerin ardından kadının babası, kararlarını savunduğu bir video yayımladı. “İki tarafın da memnun olduğunu”, taraflardan herhangi birinin para ödemesi yapmadığını söyledi.

Avukat Zhong Wen, kişiler arasında cinsel ilişki gerçekleşmesi halinde evliliğin tecavüz teşkil edeceğini söyledi.

Wen, “Zihinsel engelli bir kişinin dahil olduğu cinsel ilişkinin tecavüz teşkil etme ihtimali epey yüksek” dedi.

sondakika.com


ETİKETLER ÇinEvlilikYasadışıZihinsel Engelli sonsuz mutluluk duyduğum Kıymetli abimiz , büyüğümüz Halil Gencer bu gün Ankara şehir hastanesinde önemli bir operasyon
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri