*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Google’dan Cilt Hastalıklarına Görüntülü Tespit  (Okunma sayısı 1209 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Google’dan Cilt Hastalıklarına Görüntülü Tespit
« : Haziran 11, 2021, 04:21:18 ÖÖ »
Google’dan Cilt Hastalıklarına Görüntülü Tespit



Google, cilt hastalıklarının tespit edilmesine yardımcı olacak yapay zeka aracı geliştirdi. Ancak yapay zekanın teşhis yapamayacağı uyarısı da yapıldı.

Google, hastalar tarafından yüklenen görüntülere dayanarak cilt, saç ve tırnak durumlarını tespit etmeye yardımcı olmak için yapay zeka kullanan bir araç geliştirdiğini duyurdu.

Teknoloji devinin yıllık geliştirici konferansı olan Google IO’da açıklanan “dermatoloji destek aracı”nın bir denemesinin bu yıl içinde başlayacağı ifade edildi.

Uygulamaya, Avrupa’da tıbbi bir araç olarak kullanılmak üzere CE işareti verildi. Bir kanser uzmanı ise yapay zekadaki ilerlemelerinin doktorların hastalara daha özel tedavi sunmasını sağlayabileceğini söyledi.

Bununla birlikte Google, yapay zekanın 288 cilt durumunu tanıyabildiğini ancak tıbbi teşhis ve tedavinin yerini alacak şekilde tasarlanmadığını söyledi.

Üç yılda geliştirilen uygulama için milyonlarca kare fotoğraf incelendi. Semptomaları gösteren 65 bin fotoğraflık arşiv analiz edildi. Uygulama fotoğraflarla birlikte kullanıcıların belirli soruları da yanıtlamasını istiyor.

Google daha önce belirli kanser türleri ve tüberküloz için yapay zeka uygulamaları geliştirmişti. Şimdiye kadar bu uygulamalardan hiçbiri teşhis için onaylanmadı.

NTV


ETİKETLER Cilt HastalıklarıDermatolojiFotoğrafGoogleYapay Zeka
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri