*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Hizmet İşçilerinin Sorunları Çalıştay’ı Düzenlendi  (Okunma sayısı 576 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Sosyal Hizmet İşçilerinin Sorunları Çalıştay’ı Düzenlendi



Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından organize edilen ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolu Kamu İşçilerinin Güncel Sorunları Çalıştayı’na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ katıldı.

Sağlık ve sosyal hizmet işkolunun kamudaki yetkili sendikası olan Öz Sağlık-İş sendikası 4/d’li kamu işçilerinin en önemli sorun başlıkları olan tayin-becayiş, ev tipi çalışma, zorunlu emeklilik ve görev tanımı gibi konuların tartışılacağı çalıştayda kamu yöneticileri, STK yöneticileri ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen katılan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ çalıştayın açılışında bir de konuşma yaptı. Konuşmasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK’ın selamını ileterek başlayan Sayın KOÇ; Hak İş Konfederasyonunun tebrik ediyorum, haklı mücadelenizi yürekten destekliyorum dedi.

Sayın KOÇ konuşmasının devamında covidle mücadelede yaşlı bakım alanında kuruluşlarda alınan tedbirlere değinerek şu konuların altını çizdi: “Huzurevlerimizde, rehabilitasyon merkezlerimizde çalışan 4/d’li arkadaşlarım dünyaya örnek olan bir destan yazdı. Tüm ülke olarak her sahada olduğu gibi covidle mücadele sürecinde yaşlı bakım konusunda da destansı bir mücadeleye imza attık. Birçok gelişmiş ülkede huzurevlerinde, yaşlı bakım merkezlerinde toplu ölümlere tanık olduk. Biz yaşlılarımızı, engellilerimizi korumak için çok ciddi tedbirler almak durumundaydık. Pandemi olağanüstü bir durumdur, sağlıkta seferberlik halidir. Acilen kararlar almak durumundaydık. Kuruluşlarımıza giriş çıkışları yasakladık, ziyaretleri kapattık, aldığımız malzemeleri dezenfekte ederek içeri aldık. Personelimizden büyük bir özveri isteyerek 15 günlük vardiya teklif ettik ve memnuniyetle kabul gördü. Yaşlılarımız için izalasyon kuruluşları tertip ettik. Bu başarıda en büyük pay elbette bütün ekiple beraber 4/d’li personelimizin bu özverisinin karşılığıdır. Bu fedakârlığı anlamak için şunu ifade etmeliyim. Evimizde bir ferdimiz covid olsa nasıl tedbirler alıyoruz. Kuruluşlarımızda çalışan arkadaşlarım, covid belirtisi gösteren yaslıya, engelliye normal bakımını yapmak durumunda, yakın temasta bulunmak zorunda. Elbette durumun aciliyetinden dolayı, vahametinden dolayı, yaşlı ve engellilerimizi koruma telaşıyla aksayan yönler, gözden kaçan durumlar olmuştur. Ama bu mücadeleyi başata Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olmak üzere tüm dünya takdir etti. Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımıza defaatle teşekkür ettiler. Burada bu kahraman mesai arkadaşlarımın hak etmiş oldukları bazı hakların değerlendirilmesine yönelik bir çalıştay yapılmasından, burada bakanlığımızı temsilen sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştay akademik sunumlarla devam etti.

aile.gov.tr/eyhgm


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıÇalıştayHak İş KonfederasyonuSağlık ve Sosyal HizmetlerUzm. Dr. Orhan Koç
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri