*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin Sanatla Buluştuğu 8. Uluslararası Barikat Film Festivali Başlıyor!  (Okunma sayısı 2346 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin Sanatla Buluştuğu 8. Uluslararası Barikat Film Festivali Başlıyor!



Türkiye'de Engellilerin sanatla buluştuğu ilk film festivali olan Barikat Film Festivali Başlıyor. Festival bu yıl İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Engellilerin sanatla buluştuğu ilk film festivali olan Barikat Film Festivali Başlıyor. Festival bu yıl İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

1-4 ARALIK'TA

Barikat Sanat Atölyesi Derneği tarafından hayata geçirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve spor Bakanlığı, TC. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın destekleri ve İstanbul Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde sekizincisi gerçekleşecek “Uluslararası Barikat Film Festivali", film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek konserler, defile ve futbol maçlarıyla tüm “barikatları” kaldırmayı hedefliyor.

ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Cervantes Enstitüsü, Hollanda, Fransa, ABD, İtalya ve İspanya Kültür Ataşelerinin de destek verdiği “Uluslararası Barikat Film Festivali" engellilerin beklentilerini ortaya koyan ilk “uluslararası” film festivali olarak da dikkat çekiyor. Festival, 1 Aralık Cuma günü kültür ataşeleri, sanatçılar, siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla saat 14.00’de Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne düzenlenecek yürüyüşle başlayacak.

2 Aralık Cumartesi günü Bağcılar Engelliler Sarayında gerçekleşecek film gösterimlerinin yanı sıra Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt’ın konuşma ve duymasını sağladığı engelli çocuklardan oluşan koro Selçuk Ural’ın yönetiminde sahne alacak. Aynı gün Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuş’un Osmanlı kadın sultanlarının giydikleri kostümlerden oluşan Osmanlı defilesi gerçekleşecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden engelli vatandaşların bisikletle geçişi ile devam edecek olan festival,  4 Aralık Pazartesi Günü Görme Engelli Milli Futbol Takımı (Futsal) ile Eski A Milli Takımının Efsane futbolcularının maçı ile renklenecek. Festival 4 Aralık Pazartesi akşamı Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Mümin Sarıkaya ve Çisem konseriyle son bulacak.

01.12.2017 - Milliyet



Etiketler : KAYSERİ ERCİYES AŞ KIŞ VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ KAYSERİ EHL-İ BEYT İLİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KAYSERİ EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK HİZMETLERİ DERNEĞİ