*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Forum Gaziantep’te Hayal Ortağım Uygulamasının Kullanımına Başlandı  (Okunma sayısı 1009 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Forum Gaziantep’te Hayal Ortağım Uygulamasının Kullanımına Başlandı



Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Gaziantep'te engellilerin hayata tam ve aktif katılımı için geliştirilen Hayal Ortağım uygulaması, Forum Gaziantep'te kullanıma başlandı. Geliştirilen uygulama sayesinde görme engelliler, Forum Gaziantep alışveriş merkezinde önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini alacak ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşacak.

Forum Gaziantep'te engeller ortadan kalkıyor. Engellilerin hayata tam ve aktif katılımı için Forum Gaziantep, Turkcell ve Gaziantep Belediyesi'nin iş birliğiyle geliştirilen Hayal Ortağım uygulaması, Gaziantep'te yeni özellikleriyle görme engellilerin kullanımına sunuldu.

Turkcell'in Young Guru Academy (YGA) ile beraber geliştirdiği ve dünya mobil iletişim sektörünün çatı kuruluşu GSMA'den iki defa ödül alan Hayal Ortağım uygulaması, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin vizyoner yaklaşımıyla, Gaziantep'te görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Hayal Ortağım uygulamasının Ulaşım ve Yol Arkadaşım özelliklerinin yanı sıra, görme engellilerin sinema deneyimini zenginleştiren "Cepten Sesli Betimleme" özelliği bulunuyor. Hayal Ortağım'ın ilk kez Gaziantep'te hayata geçen "Ulaşım" özelliği, görme engellilerin duraklarda ve otobüslerde kimseden yardım almak zorunda kalmadan engelsiz seyahat edebilmesine imkan sağlıyor.

Hayal Ortağım uygulaması içerisinde bulunan "Yol Arkadaşım" özelliği de, İstanbul'daki iki alışveriş merkezinden sonra ilk defa Gaziantep'te bulunan Forum Gaziantep'te aktif hale geldi. Bu özellik sayesinde görme engelliler, alışveriş merkezinde önünden geçtikleri mağazaların hangi mağaza olduğu bilgisini alıyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşıyor.

Forum Gaziantep Müdürü Böke Başaran, "Forum Gaziantep'in engelsiz bir alışveriş ve yaşam merkezi haline gelmesini sağlamak için bu projeye dahil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmanın Türkiye genelindeki tüm AVM'lere örnek olmasını diliyoruz" diye bilgi verdi.

Forum Gaziantep Pazarlama Müdürü Özkan Aksoy da, "Yol Arkadaşım uygulaması ile görme engelli Gaziantepliler, tek başlarına, gönül rahatlığıyla Forum Gaziantep'te dolaşabiliyor. Gitmek istedikleri mağazalar hakkında yönlendirme alabiliyor, danışmaya, yemek katına gidebiliyor" diyerek uygulamanın özelliklerini özetledi ve engelsiz alışveriş keyfi için herkesi Forum Gaziantep'e davet etti.

15.07.2016 - İHA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri