*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 15 Bin TL Kredi Çekip Engelli Sporcuların Paralarını Ödedi  (Okunma sayısı 1081 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
15 Bin TL Kredi Çekip Engelli Sporcuların Paralarını Ödedi



Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig'inde mücadele eden Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcularının paralarını ödeyebilmek için 15 bin TL banka kredisi çekti.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig'inde mücadele eden ve Süper Lig'i 2 puanla kaçıran Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı maddi sıkıntı yaşıyor. Sponsor ve maddi destek bulamadıklarından dolayı sporculara ödeme yapamadıklarını belirten Dernek Başkanı Bedri Korkmaz, 2015-2016 sezonunda 1. Lig'de çok büyük belediyelerin takımları olmasına rağmen 2 puanla, 5. olarak Süper Lig'i kaçırdıklarını hatırlattı. Korkmaz, "Bu başarımıza rağmen eğer biz destek almıyorsak demek ki başarılı olan kimseyi ilimizde istemiyorlar, biz ona inanıyoruz. Türkiye'de bu dönemde en çok destek verilen kesim engellilerken, bizim ilimizde bu desteği almamamızın sebebi ildeki insanların başarılı olmasını istememeleridir. 15 bin TL kredi çektik. Bayram öncesi sporcularımızın paralarının bir kısmını ödeyeceğiz. Kalan paralarını ise bayram sonrası nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Çevremizdeki arkadaşlarımızdan borç altın alarak diğer kalan kısmı nasıl ödeyebiliriz hesabı ve düşüncesi içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Muş ziyareti sırasında konuyu kendisiyle görüştüğünü belirterek, "Davutoğlu'na, engelliler olarak basketbolda bu kadar başarılı olduğumuzu, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig'inde oynayan bölgedeki tek kulüp olduğumuzu, aynı zaman da sponsorluk konusunda sıkıntı yaşadığımızı dile getirmiştik. Bundan dolayı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu bizzat Muş Belediye Başkanımız Feyat Asya'yı çağırarak 'engellilere gerekli bütün desteği vereceksin benim talimatımdır. Sıkıntı yaşadığın yerde de bizi arayacaksın biz yardımcı olacağız' demişti. Bu yolda 7 sporcu transfer ettik. Çoğu sporcularımız kendi yetiştirdiğimiz sporcularımız olmasına rağmen yarı yolda baktık ki ilk devre bittiğinde sporcuların paralarını ödeyemiyoruz. Başbakanımızın verdiği talimatın ilimizde yerine getirilmediğini anladık ve böylelikle sporcularımızın bir kısmı kulübü bırakmak zorunda kaldı. Biz yolumuza devam etmek zorunda kaldık, çünkü arkadaşlara söz vermiştik. Söz verdiğimiz arkadaşlarımız da bizler gibi engelli arkadaşlarımızdı ve bunlar da bize güvenerek kulübümüzde oynadılar" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON LİG'E ÇIKMAMA GİBİ BİR DURUMUMUZ OLABİLİR"

Maddi sıkıntılar nedeniyle 2016-2017 sezonuna çıkmama durumlarının da olabileceğinin sinyallerini veren Korkmaz, "Önümüzdeki sezon lige çıkmama gibi bir durumumuz olabilir. Şuan eğer biz bu parayı ödeyemiyorsak önümüzdeki yıl maçlara nasıl gidip geleceğiz? Bu yıl maçların bir kısmına da İl Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un ufak maddi yardımlarıyla ve tanıdığımız bazı dostlarımızın 'biz bu maçı karşılayacağız' dedikleri yardımlarla gidip geldik" dedi.

BAŞKANIN AÇIKLAMASI

Dernek başkanının iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya ise "Başbakanımız Muş'a geldiğinde bize 'Bunları bünyenize alın' talimatını verdi. Biz de belediye meclis üyeleri tarafından alınan karar sonucu oluşturulan komisyon inceleme ve çalışmaları neticesinde Muş Belediyesi'ne aşırı yük getirdiğinden dolayı farklı yardımlar yapmak istediğimizi kendilerine ilettik" şeklinde konuştu.

30.06.2016 - İHA
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri