*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Sendromlu Kaan Alan Basketbolda Fark Yarattı  (Okunma sayısı 1044 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Down Sendromlu Kaan Alan Basketbolda Fark Yarattı
« : Nisan 26, 2016, 02:42:57 ÖÖ »
Down Sendromlu Kaan Alan Basketbolda Fark Yarattı

Mersin'de, şampiyon olan ve Türkiye finaline kadar giden ve klasmanı içerisinde Türkiye'de 5. olan Barbaros Ortaokulu basketbol takımının oyuncusu olan,  Down sendromlu Kaan Alan (14), azmin neler yapabileceğinin iyi bir örneğini sergiliyor.

Şu anda Yenişehir ilçe Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kaymakamlık Kupası olarak adlandırılan bir organizasyonda yer alan Kaan, önümüzdeki günlerde oynayacağı ve favori olarak gösterildikleri kupa maçını kazanırsa 2. kez şampiyonluk ve madalyası sevincini yaşayacak.

Kaan basketbolu çok sevdiğini belirterek, bu sevgiyi kendisine her koşulda yardımcı olan bütün arkadaşları ve annesiyle paylaştığını ifade etti ve "Hocalarım beni seviyor ve yetiştiriyor. Başlarda hiç  top tutamıyor, topu kullanamıyordum. Steps gibi teknik hatalar yapıyordum ama zaman, eğitim ve antrenmanla, çalıştıkça iyileştim. Antrenörlerim ve arkadaşlarım bana çok anlayışla yaklaştı ve yardımcı oldu. Onları çok seviyorum" sözleriyle azmin gücünü göstermesinde kendisine yardımcı olan insanlara şükranlarını iletti.

"BAŞARIYI ARTIK YAKALAYIP MUTLULUĞUNU HİSSETMİŞ DURUMDA"

Kaan'ın Barbaros Ortaokulu Spor Kulübünün idareciliğini yapan, basketbol branşında beden eğitimi öğretmeni Hacer Taş, onun özel bir çocuk olduğunu ve ilk günden itibaren birçok zorlukla karşılaşıp bunları aştıklarını belirterek onu bu başarıya ulaştıran süreci anlattı:

"Kaan okulumun öğrencisi ve derslerine girdiğim bir öğrenciydi.  Birkaç arkadaşı dışında diğerleriyle çok iyi anlaşamayan, kendini ifade edemediği için de saldırganlık ve sertlikler gösterebilen bir durumu vardı. Anne çocuğuyla çok ilgili bir öğretmen arkadaşım. Onunla 3 sene önce bu konuyu görüştüğümüzde 'Kaan'ı basketbola başlatalım. Orada kendini ifade eder, rahatlar' dediğimde anne de destekledi. Bunun üzerine Kaan'la basketbola başladık.  İlk aylarda okuldaki durumları çalışma atmosferinde de yaşattı. Kural dışı davranışlarda bulundu. Ama o atmosferin içinde bu sporun bir ekip çalışması olduğunu 4-5 ay içinde hissettirdik ve yaşattık. Daha sonraki süreçte antrenmanlara devam etti. Yaşı tutunca da okul müsabakalarında oynattık. Kaan birçok şeyi aşmış, başarıyı artık yakalayıp onun mutluluğunu hissetmiş durumda."

Artık okul bahçesine girdiği zaman Kaan'ın koşarak kendisine sarılmasının inanılmaz bir mutluluk olduğunu söyleyen Taş, Kaan ile daha çok fazla başarıya ulaşmak istediklerini belirterek "Kaan'la birlikte başardık ve yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda Barbaros Ortaokulu Spor Kulübü olarak A.B.D'de basketbol eğitim kampları düzenliyoruz.  Kaan'da 3. düzenlemeyi planladığımız bu projenin çerisinde A.B.D'ne giden sporcular içinde." diyerek Kaan'ı daha üst seviyelere taşımak istediğini söyledi.

"ONLARLA BİREBİR İLGİLENMEK GEREKİYOR"

Ebeveynlere, özel çocukların bire bir takip edilerek onların dünyasına girebilmelerini ve bir şekilde kendilerini ifade edeceği ve mutlu olacağı spor, güzel sanatlar ve müzik vb. gibi alanların hangisinde yetenek keşfedildiyse o branşların üstünde yeteneklerinin yoğunlaştırılması gerektiğinin altını çizen Beden eğitimi Öğretmeni Hacer Taş, "Bu konuda biz öğretmenlere, antrenörlere ve annelere çok iş düşüyor. Özel çocuklarımızın dünyasını yaşayıp yakalayabilmek için onlarla birebir ilgilenmek gerekiyor." dedi.

Özel bir çocuğu topluma kazandığı için kendini çok şanslı hissettiğini söyleyen Taş,"Kaan'la ilgili bu gelişimlerden dolayı biz adımıza çok mutluyuz. Diğer insanlarımıza düşen görev de, en az bizler kadar bu konuya hassasiyet gösterip bu çocukların dünyalarına girmeleri" sözleriyle mesaj verdi.

Kaan'ın annesi Aşkın Çağla, "Down sendromlu çocuklarımız için en belirgin olarak gereken şey eğitim, sevgi, ilgi ama kesinlikle eğitim" diyerek ebeveynlere çocuklarının peşini bırakmamalarını, elinden geleni yapmalarını, gerek müzik ve spor dallarında ve diğer alanlarda çocuklarını yönlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

25.04.2016 - mersinimecehaber.com