*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kütahya’da Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi  (Okunma sayısı 750 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Kütahya’da Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi
« : Ağustos 13, 2015, 04:45:40 ÖÖ »
Kütahya’da Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi



Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından, kurum personellerinin işitme engellilerle daha rahat iletişim kurabilmeleri için açılan işaret dili eğitimi sona erdi.

Genel sekreterlikten yapılan açıklamada, Türkiye'nin nüfusuna her yıl 2 bin 600 ile 3 bin 900 arasında işitme engellinin katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi çalışanlarımızdan da yaklaşık olarak otuz kişi bu eğitimi almış ve 'Elimi Sana Uzattım' projesi kapsamında hiçbir profesyonel destek almadan işitme Engelli vatandaşlarımız için 'Akıllı İlaç Kullanımı' konusunda bilgilendirme video çekimi yapmışlardır. Sağlık okur-yazarlığı bilgi düzeyini artırmak amacıyla daha sonrasında; El hijyeni, Sağlıklı beslenme, Sigara kullanımı, Hastane hizmetleri ile ilgili bilgilendirme konularında videoların hazırlanması ve yayınlanması planlanmaktadır.Bu projenin amacı ülkemizde 2002 TUİK verilerine göre yüzde 0,37 oranında işitme engelli birey bulunmaktadır. Ülkemizde 2003'den bu yana devam etmekte olan Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Programı (YDİTP) çerçevesinde elde edilen sayılar, doğuştan işitme kaybı oranının yüzde 0.2-3 civarında göstermektedir. Yaklaşık 1 milyon 300 bin canlı doğumun olduğu ülkemizde bu durumda her yıl yaklaşık 2 bin 600-3 bin 900 arasında işitme engellinin nüfusumuza katılması beklenmektedir. Genel Sekreterlik olarak bölgemizde bulunan işitme engelli bireylere ulaşarak belirlenen konularda bilgilendirmeler yapmak, hastanelerimizde hizmet erişimini kolaylaştırmayı amaçlanmaktadır.Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı Uzman Nurten Gündez ve Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi yönetimi ve çalışanları ile Tavşanlı Hal Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İşaret Dili Öğretmenine teşekkür ederiz" denildi.

12.08.2015 - Cihan
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri