*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yerli Hawking Tibet Türkyılmaz Mucizelerine Yenisini Ekledi  (Okunma sayısı 1087 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6728
Yerli Hawking Tibet Türkyılmaz Mucizelerine Yenisini Ekledi
« : Haziran 17, 2015, 02:57:24 ÖS »
Yerli Hawking Tibet Türkyılmaz Mucizelerine Yenisini Ekledi



Sadece iki parmağınızı hareket ettiriyor olsanız hayata ne katabilirdiniz? Bu sorunun yanıtı çok zor. Hayata geçirebilmek ise daha da zor.

Daha 2 yaşındayken yakalandığı kas erimesinden dolayı makinelere bağlı yaşayan, 12 yıl önce de konuşma yeteneğini kaybeden ‘Yerli Hawking’ Tibet Türkyılmaz mucizelerine yenisini ekledi. Tibet, 25’inci yaşında kendi gibi hiçbir uzvunu kullanamayan engelliler için klavye geliştirdi. 1r ay içinde ücretsiz hizmete girecek yazılımla, Tibet gibi engelliler tek bir tuş ya da göz hareketiyle bilgisayar kullanabilecek.

YATTIĞI YERDEN ÜRETIYOR

İzmirli Tibet Türkyılmaz’ın öyküsünü aslında kamuoyu yakından biliyor. Bebek yaşta kas erimesi (motor polinöropati) hastalığıyla tanışan Tibet, yaşı 10 olduğunda makinelere bağlı yaşarken, 13’ünde solunum yollarındaki kasların iflas etmesi sonucu konuşamaz oldu. Tıp dünyasında “Çaresi yok” dense de, Tibet asla umutsuzluğa kapılmadı. Uzun tedavi sürecinde oyalanma araçlarından biri olan bilgisayar ve kullanabildiği sağ elinin iki parmağı vardı. Annesinin desteğini alarak bir dergi çıkardı, bununla da yetinmedi, fanatik bir Fenerbahçeli olarak kulübün dergisine futbol yorumları yaptı. Tibet, adını asıl olarak kendi tasarımları için kurduğu www.pirinchosting.net sitesiyle duyurdu. Bu arada başka bir site de açarak bir süre ev kadınlarının ek gelir sağlayabileceği ev pazarı kurdu.

HAWKING’E BENZETILIYOR

O artık ‘mucize çocuk’tu. Kamuoyunda da aynı hastalıktan mustarip olan dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking’ten esinlenilerek ‘Yerli Hawking’ olarak tanındı. 2010’da yapılan kampanyalar sonucu İzmir Valiliği’nin devreye girmesiyle ambulans helikoptere bindirilerek İstanbul’a giden Tibet, burada yaşadığı 5’inci yılında önemli yenilik buldu. Halen sanat ve iş dünyasına internet güvenliği ve kişisel web desteği hizmeti veren Tibet, tüm engellilerin bilgisayar kullanabilmesi için geliştirdiği yazılımı iletişim kurmakta kullandığı ekran klavyesi aracılığıyla anlattı.

ACI ÇEKEN INSANLAR GÖRDÜM

Tibet şunları söyledi: “Bu dalda dünya genelinde farklı çalışma prensiplerine sahip onlarca program denedim. Biri hariç hepsi teoride iyi, pratikte sınıfta kalmış programlardı. O düzgün çalışan program ise yaklaşık 40 bin TL. Bunun üzerine fark ettim ki biz engellilerin neye ihtiyaç duyduğumuzu sadece biz biliyoruz. Bunun üzerine bu program için kafa yormaya karar verdim. Çünkü hastanede yattığım sırada derdini anlatamadığı için acı çeken pek çok insan gördüm. Umuyorum ki bu program sayesinde bu acılar son bulur. Engelli kardeşlerim için tamamen ücretsiz olacak program, teknik bir aksaklık olmadığı takdirde en geç 1 ay içinde www.tibetturkyilmaz. com’dan indirebilecek.”

12.06.2015 - Hürriyet


Etiketler: eleman KARŞIYAKA'da kuru temizlemeye erkek ütücü KARŞIYAKA'da balık pişirici mutfağında çalışacak bayan garson ve bayan mutfak elemanı alınacaktır ACELE şirketimize
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri