*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Kardeşinin Kimliğini Çalıp Ceza Aldırttı  (Okunma sayısı 774 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Engelli Kardeşinin Kimliğini Çalıp Ceza Aldırttı
« : Haziran 16, 2015, 02:08:50 ÖÖ »
Engelli Kardeşinin Kimliğini Çalıp Ceza Aldırttı



Adana'da bir kadın yüzde 87 engelli kardeşinin kimliğini çalıp, değiştirme bahanesiyle kocasının fotoğrafıyla yeni bir nüfus cüzdanı çıkarttı. Koca,  Konya'da uyuşturucu satarken yakalanınca, adına kimlik çıkartılan engelli genç ise  4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine düştü. Engelli gence sahip çıkan teyzesi, "Böyle kardeş olmaz bunlar kardeş değil düşman. Bunu, insana düşmanı bile yapmaz" diyerek yetkililerden yardım istedi.

İddiaya göre, Mehmet Avşar (76) ile Fatma Ballı (35) 40 yıl önce resmi nikahları olmadan evlendi. Evlilikten 1 yıl sonra Yasin (39) ismini verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Avşar ile Fatma Ballı'nın evliliği yolunda giderken Yasin Avşar 1.5 yaşındayken yüksek ateşe bağlı olarak yüzde 87 bedensel ve zihinsel engelli oldu. Baba Mehmet Avşar ise eşini ve çocuğunu terk edip İzmir'e gitti. Fatma Ballı ise başka biriyle evlenip Konya'ya yerleşti. Fatma Ballı'nın ikinci evliliğinden de Ebru ve Kandemir Uğur Küçlü isimli çocukları oldu. Ancak Fatma Ballı bir süre sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti. Anne hayatını kaybettikten sonra ortada kalan Yasin Avşar'a teyzesi Şengül Ballı (62) sahip çıktı. Kardeşleri de engelli kardeşlerini görmek için teyzelerinin  Adana'daki evine sık sık gelmeye başladı.

KIZ KARDEŞİ ENGELLİ KARDEŞİNİN KİMLİĞİNİ ÇALDI

Ebru Küçlü bir süre sonra resmi nikah olmadan Erdal Ezel ile evlendi. Bu evlilikten 2 tane de çocuğu oldu. Ebru Küçlü eşi ve öz kardeşiyle birlikte 7 yıl önce Adana'ya geldi. Bu sırada kardeşi engelli olduğu için onun kimliğini alıp nüfus müdürlüğüne giderek "Benim kardeşim engelli buraya kadar gelemiyor" diyerek nüfus cüzdanını değiştirmek istedi. Görevliler de yüzde 87 zihinsel ve bedensel engelli raporunu görerek kız kardeşinin beyanıyla nüfus cüzdanını değiştirdi. Ancak Ebru Küçlü nüfus cüzdanını engelli kardeşinin adına çıkartırken fotoğraf kısmına kocasının fotoğrafını yapıştırdı. Nüfus cüzdanını da çıkardıktan bir süre sonra ise Adana'dan ayrılarak Konya'ya gitti.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPARKEN YAKALANDI

2010 yılında ise Ebru Küçlü'nün resmi nikahsız eşi Erdal Ezel otomobilde uyuşturucu yakalatınca polise kimlik olarak engelli gencin adına düzenlenmiş sahte kimliği gösterdi. Polis ise bu kimlikteki isme uyuşturucu ticarete yapmakten işlem başlattı.

2012 yılında ise Erdal Ezel ehliyetsiz araç kullanmaktan yine Konya'da yakalanarak bin 600 lira para cezası aldı. Burada da Yasin Avşar adına düzenlenmiş sahte kimliği gösterdiği için ceza engelli gencin üzerine yazıldı. Cezayı ödemediği için Adana'da Yasin Avşar'ın adresine bin 600 lira ehliyetsiz araç kullanmaktan para cezasının olduğu yönünde tebligat gönderildi. Aile hemen buna itiraz edip Yasin Avşar'ın yüzde 87 zihinsel ve bedensel engelli olduğunu araç kullanamayacağını belgeleyerek cezadan kurtuldu. Yasin Avşar bu cezadan kurtulmuştu ancak Konya Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan açılan davadan  haberi yoktu. 5 yıl sonra "uyuşturucu ticareti yapmaktan" suçundan Yasin Avşar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

YASİN AVŞAR TEKERLEKLİ SANDALYEDE YAKALANDI

Bu cezanın onanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği'ne Avşar hakkında yakalama emri geldi. Bunun üzerine polis Avşar'ın adresine gitti. Ancak Avşar'ı evde bulamayınca onun gittiği yerleri kontrol etti. Avşar, tekerlekli sandalye ile gezerken yakalandı. Avşar ailesine haber verilerek adliyeye götürüldü. Daha sonra ise "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı için cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCU SATMAKTAN 4 YIL 2 AY HAPİS YATACAK

Teyze Şengül Ballı, 2 gün önce yüzde 87 engelli yeğeninin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı için polis tarafından gözaltına alınıp cezaevine atılınca şok olduklarını belirterek, "Benim yeğenim böyle bir şey istese de yapamaz. O yüzde 87 engelli bir kişi. Bunu bir de Konya'da yapmış. Benim yeğenim Adana'dan hiç bir yere gitmedi. Bunu Konya'da olan kız kardeşi, erkek kardeşi ve eniştesi yapmış. Kız kardeşi bize geldiğinde onun kimliğini çalıp nüfus müdürlüğüne giderek yeniletmek isteyerek engelli yeğenimin ismine kimlik çıkartıp üzerine kendi eşinin fotoğrafını yapıştırmış. Daha sonrada kocası uyuşturucu satarken yakalanmış bu kimliği göstermiş. Şimdi bu nedenle yeğenimin cezaevinde" dedi.

Yeğeninin evde bakım ve engelli maaşıyla ayakta durduklarını onu cezaevinden kurtarmak için avukat tutmaya gittiğini ancak maddi gücünün yetmediğini anlatan Ballı, "Avukat benden 10 bin lira para isteyince baroya başvurdum ama onlarda dava Konya'da olduğu için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Ben tek başıma ne yapacağım. Yeğenim işlemediği bir suçtan dolayı cezaevinde yatıyor. O yüzde 87 engelli cezaevinde ne yapar. Başbakanımdan devlet büyüklerinden yardım istiyorum" diye ağladı.

Ballı, olaydan sonra Yasin'in kız kardeşini aradığını anlatarak, "Böyle kardeş olmaz bunlar kardeş değil düşman. Bunu, insana düşmanı bile yapmaz. Ben olaydan sonra kız kardeşini aradım bana, 'Ona birşey olmaz o engelli ceza almaz ama biz ceza alırız bu nedenle kimlik çıkardım' dedi. Bu nasıl bir insanlık böyle bir şey olabilir mi. Çocuk şimdi cezaevinde bugün yanına gittim perişan bir halde" diye konuştu.

05.06.2015 - İHA


Etiketler: Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ulman, Spina Bifida’yı, Omurganın kapanmayarak omuriliğin açıkta kalması, beynin hiç gelişmemesi ya da vücut dışında gelişmesi şeklinde tanımlıyor ve ekliyor
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri