*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Son İletiler

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]
91
Engelli Haberleri / Canik Belediyesi Engelli Bireylerin Yanında
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:55:31 ÖS »
Canik Belediyesi Engelli Bireylerin Yanında



SAMSUN Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Samsun’un en büyük engelsiz parkını halkın hizmetine sunduk” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun’un en büyük ve kapsamlı engelsiz parkını ilçeye kazandırdıkları belirtti. Engelli bireyler için özel olarak dizayn edilen oyun gruplarının yer aldığı Uludağ Engelsiz Yaşam Parkı’yla engelli bireylere yeni sosyal yaşam alanı sunduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçedeki engelli bireylere yönelik akülü ve manuel tekerlekli sandalye desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

‘ÖZEL OYUN ALANLARI’

Uludağ Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı’nda engelli bireylerin rahat bir şekilde vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Engelli bireyler için sosyal destek çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle sürdürürken, kendilerine yönelik sosyal yaşam alanları oluşturuyoruz. Bu kapsamda sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde, Samsun’un en büyük engelsiz parkını hizmete sunduk. Parkımızı engelli bireyler için özel olarak oluşturduğumuz, güvenlik sistemi olan oyun gruplarıyla donattık” dedi.

ÖNCELİK GÜVENLİK

Uludağ Engelsiz Sosyal Yaşam Parkının, 7 gün 24 saat kontrol altında tutulduğunu söyleyen Başkan Sandıkçı, parkı güvenlik kamera sistemleriyle gözetim altında tuttuklarını belirtti. İlçedeki engelli bireyler için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Sosyal desteklerimiz ve yeni projelerimizle engelli bireyler daima yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA


İbrahim Sandıkçı Samsun Uludağ Engelsiz Yaşam Parkı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
92
Yedi Yıldır Serebral Palsili Kızının Eğitimi İçin Mücadele Ediyor



Çankırı’da merkeze bağlı Yukarıçavuş köyünde yaşayan 37 yaşındaki Fatma Kara, küçük yaşta serebral palsi (beyin felci) tanısı konulan 7. sınıf öğrencisi kızı Ümmü Selma ile 7 yıldır okul yollarını aşındırıyor.

Yedi yıldır serebral palsili kızının eğitimi için mücadele ediyor

Mareşal Çakmak Ortaokulu 7. sınıfta eğitim gören serebral palsili 14 yaşındaki Ümmü Selma, her sabah annesiyle Yukarıçavuş köyünden servise binerek 15 kilometre mesafedeki okuluna ulaşıyor.

Servisten indikten sonra anne Fatma Kara, kızını sınıfa kadar kucağında taşıyıp derse hazırlıyor.

Veli görüşme odasında akşama kadar derslerin bitmesini bekleyen Fatma Kara, kızının eğitimini sürdürmesi için çabalıyor.

Gün boyu okulda kendisine tahsis edilen odada zamanını geçiren Kara, ders aralarında da kızının yanına giderek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Fatma Kara, 3 kızının en büyüğünün Ümmü Selma olduğunu söyledi.

Ümmü Selma’nın sorununu 6 aylık olana kadar fark etmediklerini anlatan Kara, “6 aylık olduğunda çocukların oturup, emeklemeye başladığı zaman kızımı yastıklarla destekleyerek oturtuyordum. Büyük halamız, ‘Bu çocukta bir şey var’ dedi, doktora göstermemizi istedi. Biz de götürdük hastaneye, Hacettepe Üniversitesi Hastanesine yönlendirdiler. Orada çocuğumuza bu tanı konuldu” dedi.

Uzun süren tedavinin ardından Ümmü Selma’yı belirli bir seviyeye getirebildiklerini dile getiren Kara, “Aynı kemiksiz bir çocuk gibiydi Selma, hiçbir yerine sahip çıkamıyordu. Fizik tedaviyle, rehabilitasyon merkezleriyle bu duruma getirebildik” diye konuştu.

Ümmü Selma için büyük çaba harcadıklarını aktaran Kara, şöyle devam etti:

“Rehabilitasyon merkezi, okullar derken ‘mezun olamayan öğrenci’ olarak 7 senedir çocuğumu getiriyorum, götürüyorum. Akşama kadar burada bekliyorum. Toplum Yararına Programlara başvurdum, burada bir sene çalıştım. Hem çocuğuma baktım hem çalıştım. Görevim sona erdi ama ben okula gelmeye devam ediyorum. Çocuğum ile günümüzü tamamlıyoruz, akşam olunca köyümüze dönüyoruz.”

Okuldan döndükten sonra köydeki işlerle uğraştığını anlatan Kara, “Köyde de birçok işim var. Gündüz burada oluyorum, oturuyorum, evde ikinci mesaimi yapıyorum. Gece yarılarına kadar damdı, ahırdı, yemekti, çocuklarımız var. İki mesai birden yapıyorum” dedi.

Çocuğunun eğitimi için arkasında durduğunu vurgulayan Kara, “Büyük yol katetti. O dereceye getirdim, şükür Allah’a. Anneye sormuşlar, ‘En kıymetli çocuğun hangisi’ diye. O da ‘Bulunana kadar kaybolan, iyi olana kadar hasta olan’ demiş. Şimdi Selma’yı yaşıtlarıyla aynı konuma sokabilmek için ağırlık onun üstünde.” diye konuştu.

“Emeğimin karşılığını çocuğum verdiği için Allah’ıma dua ediyorum”

Kara, başlarda Ümmü Selma’nın okumayı öğrenemeyeceğini söylediklerini, bu duruma çok üzüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Israr edince illa bir şeyler başarılıyor. Tam olmasa dahi büyük gelişmeler ortaya çıkıyor. Zorlanıyorsun, sosyal yaşantın olmuyor… Normal bir anne hasta olur, halsiz olur yatar kalkamaz, bizde o lüks yok. Yatmak istersin, çocuğun bağırır, ‘Anne tuvalete götür, bir su ver’ diye. Hasta olma lüksün yok, sosyal yaşantımız da yok ama çok şükür, o lüksleri yaşamasam da aklıma gelmez ama emeğimin karşılığını çocuğum verdiği için Allah’ıma dua ediyorum. İyi ki vermişim, iyi ki görüyoruz diye.”

Okul müdürü Ayşe Yiğitoğlu da Ümmü Selma için okullarında düzenleme yaptıklarını vurgulayarak, “Asansörümüzü aktif hale getirdik, sınıfın yerini onlara göre düzenledik, Fatma Hanım’a da bir oda ayarladık. Öğrencisini getirdikten sonra onu bekliyor akşama kadar, çocuğuyla vakit geçirmesi gerekiyor. Bize arkadaşlık ediyor” açıklamasında bulundu.

Ümmü Selma Kara da kendisi için büyük fedakarlık gösteren annesini çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: AA


Çankırı Serebral Palsi Ümmü Selma Kara kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
93
Engelli Haberleri / Havalimanları Engelsiz Hale Getiriliyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:51:18 ÖS »
Havalimanları Engelsiz Hale Getiriliyor



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, havalimanlarında engelli yolcuların hayatını kolaylaştırmak için gereken tüm önlemleri geliştirdiklerini bildirdi.

Havalimanları ‘engelsiz’ hale getiriliyor

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, sosyal medya hesabından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle paylaşım yaptı. Havalimanlarında engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri yaptıklarına ve tüm önlemleri aldıklarına işaret eden Keskin, “Çünkü onların hayatı bizim hayatımız, sorunları bizim sorunumuz, mutlulukları bizim mutluluğumuz” ifadesini kullandı.

Keskin, her bireye eşit fırsatlar sunmanın gerekliliğine inandıklarını, bu anlayışla da havalimanlarını engelli yolcular için her adımda daha erişilebilir hale getirmeye devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda havalimanlarında alınan önlemleri şöyle sıraladı:

“Standartlara uygun telefonlar, kot farklılıklarını ortadan kaldıran düzenlemeler, engelli dostu giriş-çıkışlar, dinlenme alanları ve daha fazlasıyla havalimanlarımızı engelsiz mekanlar haline getirdik. Görsel ve işitsel yönlendirmeler, hissedilebilir zemin döşemeleri, braille kabartmalı butonlar ve engelli tuvaletleri gibi önemli hizmetleri de havalimanlarımızda kullanıma sunuyoruz. Hızı ayarlanabilir yürüyen bantlar, engelli asansörleri, braille kabartmalı haritalar, özel köpek kulübeleri ve yükselebilir platformlar ile her adımda konfor ve kolaylık sağlıyoruz.”

“Engelli yolcu anketi” gibi uygulamalarla engelli yolcuların sesini duyduklarını belirten Keskin, ücretsiz otopark imkanıyla da havalimanı ulaşımını kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde 40 havalimanın “Erişilebilirlik Belgesi”ne sahip olduğuna dikkati çeken Keskin, şunları kaydetti:

“Bununla birlikte çalışmalarımız tüm havalimanlarımızı kapsayacak şekilde hızla devam ediyor. Engelli yolcularımızın hayatlarını kolaylaştırmak için canla başla çalışıyor, tüm önlemleri sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu konudaki farkındalığı da artırmak hepimizin başta gelen görevidir.”

Kaynak:AA


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Erişilebilirlik Belgesi Hüseyin Keskin kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
94
Tekirdağ’da Engelli Öğrenciler İşletmeler İçin Galoş Üretiyor



ZİÇEV Tekirdağ Müdürü Yaşar Güneş: – “Çocuklara ve vakfa gelir olması noktasında talep olduğunda bazı işletmelere galoş satışı da yapıyoruz. Esnaf destek olmak için bizden galoş alıyor. Burada amaç satış değil çocuklarımızın rehabilite olmaları ve topluma kazandırılmaları”

– Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi’nde eğitim gören öğrenciler, kendi kurumları ve bazı işletmeler için galoş üreterek hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşiyor.

Vakıf tarafından zihinsel engelli öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkısı olması için çeşitli kurslar düzenleniyor.

Galoş kursuna katılan 15 özel öğrenci üretim yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı da buluyor. Öğretmenlerinin eşliğinde özel öğrenciler her gün yaklaşık 300 galoş üretiyor.

Öğrencilerin ürettiği galoşlar hem vakıfta kullanılıyor hem de sipariş veren firmalara satışı yapılıyor.

– “Üretime katılınca mutlu oluyorlar”

ZİÇEV Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Güneş, AA muhabirine zihinsel engelli bireyleri bir araya getirip onların da imkan verilince neler başarabildiklerini göstermek istediklerini söyledi.

Özel bireylere toplumda her zaman fırsat verilmesi gerektiğini ifade eden Güneş, “Burada özel öğrencilerimizle haftanın belirli günlerinde galoş üretimi yapıyoruz. Çocuklar bu etkinliği çok seviyor. Normal insanlar üretince mutlu olduğu gibi onlar da üretince mutlu oluyor. Üretmek insanların doğasında olan bir şey. Biz de onların yeteneklerini burada geliştiriyoruz. Onları bu kurslarla bir mesleğe de hazırlıyoruz diyebiliriz. Galoş poşetlerini kalıplara yerleştirmeleri, onlara lastik geçirmeleri öğrencileri sevindiriyor.” dedi.

– “Amacımız öğrencilerin rehabilite olmaları ve topluma kazandırılmaları”

Güneş, çocukların galoş ürettikçe sosyalleştiğini ve bir süre sonra ciddi anlamda el becerilerinin geliştiğini dile getirdi.

Öğrencilerin üretimin içinde olmasının öğretmenlerini ve ailelerini de sevindirdiğini belirten Güneş, şunları kaydetti:

“Burada üretilen galoşları vakıf binamızda kullanıyoruz. Tamamen el yapımı günlük 300 galoş üretiliyor. O yüzden bizim için çok değerli ürünler. Çocuklara ve vakfa gelir olması noktasında talep olduğunda bazı işletmelere galoş satışı da yapıyoruz. Esnaf destek olmak için bizden galoş alıyor. Burada amaç satış değil çocuklarımızın rehabilite olmaları ve topluma kazandırılmaları.”

El sanatları öğretmeni Şenay Kiraz, öğrencilerin sosyalleşmeleri ve eğlenceli vakit geçirmeleri için farklı etkinlikler düzenlediklerini aktardı.

Galoş üretiminin çocukların motor gelişimi ve el kaslarının gelişmesinde etkili olduğunu dile getiren Kiraz, “Çocuklar galoş yapmaktan, üretmekten zevk alıyorlar. Üretimin içinde olmaktan çok mutlular. Onların mutluluğunu görmek bizleri de sevindiriyor. Bize poşet halinde gelen ürünü çocuklarla birlikte çeşitli aşamalardan geçirerek galoş haline getiriyoruz. Çocuklarla birlikte çok güzel bir iş ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA


ZİÇEV Tekirdağ Müdürü Yaşar Güneş Zihinsel Engelli Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
95
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdürü, Engelli Bireylerle Buluştu



Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdürü Orhan Bayrak Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdürü Orhan Bayrak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi’ni ziyaret ederek engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaret sırasında, engelli vatandaşlarla birebir görüşerek onların yaşadığı sorunları, beklentileri ve ihtiyaçlarını dinledi. Bayrak, engelli bireylerin toplumda daha fazla dahil olmalarını sağlamak için yapılabilecek çalışmaları ele aldı ve bu konuda desteklerini ifade etti.

Ziyaret engelli bireylerin yaşadığı zorluklara karşı duyarlılık oluşturmak ve onların haklarını korumak için önemli bir fırsat oluşturdu.

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal medya hesabında görüşmeye dair fotoğrafları şu sözlerle paylaştı: “İl Müdürümüz Orhan Bayrak Engelliler Haftası münasebetiyle Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesini ziyaret ederek dernek üyesi engelliler ile bir araya geldi. Engellilerin sorunları ve çözümleri üzerine görüştüler.”

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi


Engelliler Haftası Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Orhan Bayrak Türkiye Sakatlar Derneği kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
96
Engelli Haberleri / Amasya’da Engelli Bireyler Bir Günlüğüne Polis Oldu
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:46:25 ÖS »
Amasya’da Engelli Bireyler Bir Günlüğüne Polis Oldu



Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli bireylerin bir günlüğüne polis olmalarını sağladı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri, engelli bireylerin trafikte görünürlüğünü artırmak ve sürücülerin trafik kurallarına uymaları amacıyla engelli bireylere polis kıyafeti giydirerek birlikte trafik denetimi yaptı.

Engelli bireyler, trafikte sürücüleri durdurarak kendilerini daha çok fark etmelerini ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

Sürücülerden Canan Esma İlhan, trafik denetiminde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ederek, “Engelliler bizim için çok özel tabii ki. Herkes için trafikte kurallara uymak lazım ama engelliler için özellikle insanların daha çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Kaynak: AA


Amasya Emniyet Müdürlüğü Engelliler Haftası Etkinlik Trafik Polisi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
97
İşaret Dili Kullanarak Engelli Bireylerin Haklarına Dikkat Çekildi



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KASKİ Genel Müdürlüğü, 10 – 16 Mayıs engelliler haftası dolayısıyla anlamlı bir adım attı.

Kaski personeli, işaret dili kullanarak engelli bireylere olan farkındalıklarını gösterdi.

Engelliler haftası kapsamında gerçekleştirilen bu özel projede, KASKİ personeli işaret dili kullanarak engelli bireylerin varlığına ve haklarına dikkat çekti.

İşaret dili, işitme engelli bireylerle iletişim kurmanın en etkili yollarından biri olarak kabul edilirken, KASKİ personelinin bu adımı, toplumda engelli bireylere karşı daha fazla empati ve anlayışın oluşmasına katkı sağladı.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nün bu anlamlı adımı, engelli bireylerin toplumda daha fazla kabul görmesi ve desteklenmesi yolunda önemli bir ilerleme olarak nitelendirildi.

Bu projenin, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik daha fazla duyarlılık ve çaba gerektiren çalışmalara ilham vermesi bekleniyor.

Engelliler haftası dolayısıyla gerçekleştirilen bu proje, KASKİ personelinin topluma karşı duyarlılığını ve sorumluluğunu bir kez daha gösterdi.

Kaynak: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi


Engelliler Haftası İşaret Dili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
98
Engelli Haberleri / Rukiye Hemşire, Meslek Aşkı ve Basketbolla Hayata Tutunuyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:43:25 ÖS »
Rukiye Hemşire, Meslek Aşkı ve Basketbolla Hayata Tutunuyor



Hakkari Devlet Hastanesinde 23 yıldır hemşire olarak görev yapan, aynı zamanda Sümbül Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında top koşturan Rukiye Ertuş, yaşama azmiyle çevresinden takdir topluyor.

Hakkari’de 1998’de Sağlık Meslek Lisesini birincilikle bitiren, bir yıl sonra geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli bir birey olarak yaşamını idame ettiren Rukiye Ertuş, Hakkari Devlet Hastanesinde meslektaşlarıyla insanların daha iyi sağlık hizmeti alması için çaba sarf ediyor. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Ertuş: “Bu trafik kazası bana şükretmeyi, hayata farklı bakmayı öğretti. Engelli olmak bana mücadeleci, azimli, kararlı olmayı öğretti”

Sümbül Mahallesi’nde annesiyle yaşayan 45 yaşındaki Ertuş, 1998’de Sağlık Meslek Lisesini birincilikle tamamladı.

Mezun olduktan bir yıl sonra trafik kazasında kız kardeşini kaybeden Ertuş, belden aşağı felç geçirerek bedensel engelli bir birey olarak yaşamını idame ettiriyor.

Yaşama azmiyle yaşadığı travmayı atlatan Ertuş, Ankara’da 2001’de düzenlenen hemşirelik sınavını başarıyla geçerek Hakkari Devlet Hastanesine atandı.

Geçen yıl da Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Bölümünden mezun olan Ertuş, görev yaptığı hastanede meslektaşlarıyla yöre halkının en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için çaba sarf ediyor.

Mesleğini 23 yıldır büyük bir aşkla sürdüren ve çalışma azmiyle örnek olan Ertuş, 3 yıl önce tanıştığı basketbolda da kendini geliştirerek Sümbül Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol takımına katıldı.

İş dışındaki zamanının büyük bölümünü basketbolla geçiren Ertuş, takımının başarısı için ter döküyor.

Hayat hikayesini AA muhabirine anlatan Ertuş, 1999’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle büyük bir travma yaşadığını, kazada kız kardeşini kaybettiğini söyledi.

Zorlu birkaç ameliyattan sonra toparlanmaya başladığını belirten Ertuş, “Hiç umutsuzluğa kapılmadım. Hep azmettim. Şu an Hakkari Devlet Hastanesinde masa başında görevimi ifa ediyorum. Sağlık Meslek Lisesini birincilikle bitirmiştim. Eskişehir Üniversitesi Sağlık Yönetimi mezunuyum. 2 yıldır da tekerlekli sandalye basketbol takımında oynuyorum. Doğa ile iç içeyim. Kitap okumayı seviyorum. Hayatımı idame ettiriyorum.” diye konuştu.

– “İyi ki ben de hemşireyim”

Yaşadığı zorlu süreçte ailesinin, iş arkadaşları ve Ankara’daki doktorlarından büyük destek gördüğünü dile getiren Ertuş, şunları kaydetti:

“Hayat beni farklı bir yöne çekti ama daha da güçlü yaptı. Bu trafik kazası bana şükretmeyi, hayata farklı bakmayı öğretti. Engelli olmak bana mücadeleci, azimli, kararlı olmayı öğretti. Anneme de yardımcı olmaya çalışıyorum. Asıl desteği de ondan alıyorum. Engelli olan arkadaşlarımıza da şunu söylemek istiyorum. Lütfen hayattan yılmasınlar. Mücadelelerine devam etsinler. Çünkü rehabilitasyon hareket özgürlüğü demektir. Kesinlikle bir uğraşları olsun. Her birey bir engelli adayıdır. Önemli olan bu mücadeleyi devam ettirebilmektir. Yoksa dört duvar arasında kalarak hayatımızı idame ettiremeyiz. Çok özverili güzel bir mesleğimiz var. İyi ki ben de hemşireyim.

Tüm hemşirelerin insanların sağlığı için çanla başla mücadele verdiğini vurgulayan Ertuş, meslektaşlarının omuz omuza vererek görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

– “Basketbol hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok iyi geldi”

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Mesut Keskin’in destek ve teşvikiyle basketbola başladığını anlatan Ertuş, şu ifadeleri kullandı:

“Sümbül Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile 2 yıldır çalışmalara katılıyorum. Zamanımın çoğunu iş ve basketbolla geçiriyorum. Biz bir aile olduk. Sayın Valimiz Ali Çelik, dernek başkanımız, antrenörümüz ve takım arkadaşlarımızın hepsinin çok desteği var. Burada bu sporu yapıyor olabilmemiz çok önemli. Çünkü engellilerin hayatla buluşmasını sağlıyor. Derneğimiz bize her anlamda destek çıkıyor. Önceden, düşüp bir yerimi kırarım diye korkuyordum. Bu yüzden biraz da geç başladım ama iyi ki başlamışım. Zamanımız çok güzel geçiyor. Sağlık açısından bize çok faydası var. Basketbol hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok iyi geldi.”

Kaynak: AA


Bedensel Engelli Sporcu Hemşire Rukiye Ertuş Sümbül Engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
99
Engelli Haberleri / Vali Mustafa Çiftçi’den, Engelliler Haftası Mesajı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:42:09 ÖS »
Vali Mustafa Çiftçi’den, Engelliler Haftası Mesajı



Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Mustafa Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler’ de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Engelli bireylerin daima yanında olarak yardımlaşma, dayanışma, şefkat ve merhamet duyguları ile beslenen milletimiz, tüm engellerin sevgi ile aşılacağının bilincinde ve duyarlılığındadır. Engelli bireyler ile sosyal dayanışmanın sağlanması, onlara destek olmak, acı ve mutlu günlerini paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek; toplumumuz için dikkat edilmesi gereken önemli hususların başında gelmektedir.

Engellilerin toplumsal yaşamın her alanına aktif katılımlarını sağlamak için bizlere düşen, engellilerin karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık oluşturmaktır. Bunun için “Engelliler Haftası”nı bir fırsat olarak görmeli fakat sadece bir hafta değil, her zaman engelli bireyler ile hayatı paylaşmalı ve engellilere verilen hizmetleri arttırmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalıyız. Çünkü engelli bireylerde tıpkı bizler gibi, topluma katkıda bulunabilecek, üretebilecek ve başarılar elde edebilecek potansiyele sahiptir.

Devletimiz, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve onları topluma daha aktif bir şekilde dâhil etmek için çok çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, engelli bireylere yönelik olarak eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım imkânları genişletilmektedir. Engellilere yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve haklarının korunması için de gerekli adımlar atılmaktadır. Ancak, engellilerin sorunlarının çözümü için sadece devlete değil, tüm topluma önemli görevler düşmektedir. Engelli bireylere karşı ön yargıların ve engellerin ortadan kaldırılması ve engellilerin topluma eşit bireyler olarak katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Mutlu bir toplum inşa etmenin ancak farkındalık ile mümkün olduğuna canı gönülden inanarak Engelliler Haftası’nın, engelli bireylerle dayanışma ve birliktelik duygularımızı pekiştirmesini ve engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için ortak bir çaba göstererek hayırlara vesile olmasını diliyor, Cenab-ı Hakk’tan onlara aileleri ile birlikte mutlu ve sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum.”

Haber: İHA


Engelliler Haftası Erzurum Vali Mustafa Çiftçi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
100
Engelli Haberleri / YKS’ye Girecek Engelli Adaylar İçin Ek Süre Kararı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 12, 2024, 04:40:51 ÖS »
YKS’ye Girecek Engelli Adaylar İçin Ek Süre Kararı



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 8-9 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların tamamına 30 dakika ek süre verilmesini kararlaştırdı.

YKS’ye girecek engelli adaylar için ek süre kararı

Serebral palsi nedeniyle yüzde 76 oranında engelli olan bir öğrenci, parmak hareketlerinde ince beceri yokluğu bulunduğunu, kalem tutma, çizme, işlem yapma ve yazma gibi ince motor becerisi gerektiren durumlarda akranlarına göre daha yavaş hareket ettiğini belirterek, bu yıl gireceği YKS’de ek süre verilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulunmuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022’de yayımlanan yönetmelikte engelli öğrencilere ek süre verilmesinin kararlaştırıldığını, ancak 2024’teki bir düzenlemeyle söz konusu uygulamanın 2024-2025 eğitim öğretim yılı başına kadar ertelendiğini bildiren öğrenci, başvurusunda bu yıl gireceği sınavda ek süreden yararlandırılmasını talep etmişti.

Başvuruyu inceleyen KDK, 2024-2025 eğitim öğretim yılında yapılacak YKS’de uygulanacak olan sınavda ek süre uygulamasının, başvurucu öğrencinin yıl kaybına uğramaması adına 8-9 Haziran’da yapılacak sınavda da uygulanması adına ÖSYM’ye tavsiyede bulunmuştu.

ÖSYM de tavsiye üzerine, 2025’te başlayacak ek süre uygulamasını öne çekti ve bu yıl yapılacak YKS’yle birlikte ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların hepsine 30 dakika ek süre verilmesine karar verdi.

ÖSYM’nin konuya ilişkin kararında, “2024-YKS dahil yükseköğretime geçiş sınavlarında ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre verilmesine karar verilerek, ilgili tavsiye kararınızda Başkanlığımıza yönelik belirtilen tavsiye uygulamaya alınmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA


2024-YKS Engelli adaylar ÖSYM YÖK kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Sayfa: 1 ... 8 9 [10]