*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Türkiye’de Engelli Erişilebilirlik Ödülü Alan İki Parktan Biri Emet’te



Makamında özel çocukları ağırlayan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’de erişilebilirlik ödülü alan en büyük iki engelli parkından biri olan Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkı’nı 2015 yılında hizmete açtıklarını ifade etti.

Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı özel öğrencileri Ali Çağlar, İsmail Eren Kaymak ve Mustafa Algül, öğretmenleri ile beraber Belediye Başkanı Mustafa Koca’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ederken, Başkan Koca’da çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Emet’te başta engelli bireyler olmak üzere toplumun her kesiminin sosyal yaşam alanlarını genişletmek için bu dönemde de yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Başkan Koca,” İlçemiz Termalkent ve 2. TOKİ konutları mevkiinde 2 bin 600 metrekare alanda yaparak 2015 yılında hizmete açtığımız o dönem Kütahya geneli en büyük park özelliği kazanan Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca erişilebilirlik ödülü alan Türkiye’deki iki parktan birisi oldu. Daha sonra parkımıza önceki meclisimizce, rahmetli Sakatlar Derneği Bakanımız Mustafa Mutlu’nun ismi verildi. Bu bizleri de mutlu etti. Zira rahmetli Mutlu kardeşimiz Emet’te engelli bireyler için hayatı boyunca mücadele etti. Her zaman ifade ettiğim gibi benim memleketimde yaşayan her yaştan vatandaşım, engelli bireyin dışarıda gördükleri hizmetleri yaşadığı ilçede de görmesi için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür projeler ile toplumumuzun her kesiminden insanın sosyal yaşam alanlarını artırarak projelere imza atmaya devam edeceğiz “dedi.

Kaynak: İHA


Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkı Emet Erişilebilir Mustafa Koca kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
2
Engelli Haberleri / Engelli Çift Maaşlarıyla Geçinemiyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 04:15:13 ÖS »
Engelli Çift Maaşlarıyla Geçinemiyor



Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde yaşayan engelli eşiyle birlikte yaşayan 73 yaşındaki Güllü Söyler, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ifade etti.
Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde engelli eşi Battal Söyler ile yaşayan 73 yaşındaki Güllü Söyler, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ifade etti. Çocukları olmadığı için yalnız yaşadıklarını anlatan Söyler, “Vallahi bir bulgur, bir tas aş demişler, bulduğumuzu yiyoruz. Öyle diğer kişiler gibi et alıp yemiyoruz” dedi.
Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde yaşayan ve çocukları olmayan Güllü ve Battal Söyler çifti, akrabalarının evinde kirada kalıyor. Güllü Söyler yaşlılık maaşı eşi ise engelli maaşı alıyor. Zor geçindiklerini anlatan Güllü Söyler, şunları söyledi:
“Çocuğumuz yok ikimiz yaşıyoruz. Kendi de zaten hasta. Yaşlılık aylığı alıyorum. Eşim de mağdur, engelli maaşı alıyor. Neden yalan söyleyeyim kurbanlık alamam, durumumuz iyi değil. Bu evden de kira istiyorlar bizden, mirasçılarımız. Elektrik parası, su parası, eşimin ilacının parası… Ben de dedim ki doktora bizim yeşil kartımız yürümüyor mu dedim. ‘Sen yeniden başvuracaksın’ diyor. ‘Ben oraları hayatta bilmem okumuşluğum yok’ dedim. Kocamla da kendimi güvenemiyorum dedim. Vallahi bir bulgur, bir tas aş demişler, bulduğumuzu yiyoruz. Öyle diğer kişiler gibi et alıp yemiyoruz. Vallahi yetmiyor, böyle yardım ediyorlardı bize. İşte onunla alıyoruz şekeri, çayı onunla, maaşla alıyoruz. Onu da aldığımıza göre su parası geldi, elektrik parası… Bizim bir şeyimiz yok burada elin evi, mirasçı evi. Ona göre para verin diyor. Bizde dedim ki bu adama sen git hiçbir şey alma, eve şeker, çay alma bir çadır al gidelim dağda geçinelim dedim.”
Kaynak: Haberler.com


Engelli Çift Engelli Maaşı Güllü Söyler Osmaniye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
3
Engelli Haberleri / Engelleri Kaldıracak Merkezde Sona Doğru
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 04:13:39 ÖS »
Engelleri Kaldıracak Merkezde Sona Doğru



Özel bireylerin sosyal ve kültürel becerilerini geliştireceği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde inşa çalışmaları son sürat devam ediyor

Kocaeli’de yaşayan bireylerin mutluluğu, huzuru ve gelişiminin önünde hiçbir engel tanımayan Büyükşehir Belediyesi, özel bireyleri hayata bağlayacak “Engelsiz Yaşam Merkezleri” projesinde durmaksızın çalışıyor. Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve Kocaeli’ye kazandıracağı Engelsiz Yaşam Merkezlerinin birini Gebze bölgesi için inşa eden Büyükşehir, Gebze Millet Bahçesi’nde yapımı devam eden projenin ilerleme oranında yüzde 58 seviyesine ulaştı.

İlerleme oranı yüzde 58

Engelli bireylerin her zaman yanında olan ve yapılan her hizmette onların yaşamını kolaylaştıran Büyükşehir, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşasında dur durak demeden çalışıyor. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın idaresinde devam eden ve günden güne şekillenen yapının ilerleme oranı yüzde 58 seviyesine geldi. Özel bireyler bu tesiste hem eğlenip öğrenecek hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Betonarme imalatları tamam

Yapıdaki tüm blokların betonarme ve kaba sıva imalatını tamamlayan ekipler, bloklardaki diğer imalatları eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor. Ön cephe hariç yan ve arka cephenin perde beton imalatlarının tamamlandığı projede G ve H blok hariç bütün blokların kenet çatı imalatları yerine getirildi. A, B, C, D ve F blok zemin kat ve 1.normal kat tuğla imalatını tamamlayan ekipler, bu blokların zemin kat ve 1. kat elektrik borulama, kablo çekme ve tava imalatlarını da bitirdi. Yapıda elektrik ve mekanik imalatları ise devam ediyor.

Engelli bireyler kendini geliştirecek

Engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlayacak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, 6 bin 751 metrekare alanda bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak hizmet verecek. 2 bin 930 metrekare olarak planlanan yapının zemin katında engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Bu kapsamda 5 adet otizm grup eğitim odası, 7 adet otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 adet havuz güvertesi), 2 adet gündüz bakım odası, 3 adet erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 adet uyku odası özel bireylere hizmet verecek.

Çok amaçlı salon

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılması noktasında Gebze bölgesine değer katacak. 2 bin 594 metrekareden oluşan 1. katta spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 adet bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, 5 adet derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.

Kaynak: Kocaelibarışgazetesi


Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi Gebze Millet Bahçesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
4
İş Yerlerindeki İnsan Faktörü ve Geleceği Paneli NEXT by TRT World Forum’da Düzenlendi



TRT’nin düzenlediği NEXT by TRT World Forum etkinliğinde, ‘İş Yerlerindeki İnsan Faktörü ve Geleceği’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde yapay zekanın iş yerlerinde insanın değişen rolü üzerine değerlendirmeler yapıldı. Panelistler, yapay zekanın insan hayatına girmesiyle birlikte yeni becerilere odaklanmanın önemini vurguladılar. Ayrıca, engelli bireylerin iş hayatına entegre edilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

TRT’nin düzenlediği NEXT by TRT World Forum etkinliğinde “İş Yerlerindeki İnsan Faktörü ve Geleceği” başlıklı panel düzenlendi.

Auskar Surbakthi’nin moderatörlüğünü üstlendiği panelde ConnectHear Üst Yöneticisi (CEO) Azima Dhanjee, California Üniversitesindeki Smith Center’ın yöneticisi İzzet Darendeli ve Dengun CEO’su Miguel Fernandes yapay zekanın insan hayatına girmesiyle iş yerlerinde insanın değişen rolünü değerlendirdi.

“Yapay zekâ yeni elektrik olacak”

Darendeli, tarih boyunca teknolojik gelişmelerin tamamında insanların birtakım endişeler duyduğunu, dolayısıyla yapay zekâ konusunda da bu endişelerin dile getirilmesinin normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Yeni neslin geleceği daha belirsiz bulduğu düşüncesini aktaran Darendeli, “Aslında ben bunu elektriğin kendisine benzetiyorum. Her yerde elektrik kullanıyoruz. Etrafımız elektrikle çevrili. Elektrik olmadan yaşayamayız. Bence yapay zekâ yeni elektrik olacak.” ifadelerini kullandı.

Darendeli, yeni neslin hayatında büyük değişiklikler olacağını ve bu değişimi kucaklayarak becerilerine odaklanmaları gerektiğini dile getirdi.

“Elbette küresel ve uluslararası bir zihniyete sahip olmak çok önemli.” diyen Darendeli, bazı becerilerin üretken yapay zekâ tarafından geliştirilebileceğini ancak yumuşak becerilerin geliştirilmesinin zor olduğunu söyledi.

Darendeli, “Önümüzdeki 10 ila 15 yılda 30 milyon ya da 35 milyon pozisyonun, yapay zekayla değiştirilebileceğini gösteren bazı araştırmalar var. Ancak pozisyonunuzun, işinizin yapay zekâ ile değiştirilmesi riskini azaltabilirsiniz.” diye konuştu.

Yapay zekanın geliştiği süreçte eleştirel düşünce ve empati kabiliyetinin kariyer gelişimi için önemine dikkati çeken Darendeli, “Bu, yeni bir teknoloji ve kendimizi sadece bu teknolojinin müşterileri ya da tüketicileri olarak görmemeliyiz. Ancak, bu teknolojiyi inşa edenler bizler olmalıyız.” dedi.

“Bu küresel bir dünya, ortaklıklar kurmamız gerekiyor”

ConnectHear CEO’su Dhanjee de işitme engelli bir ailede büyüdüğünü, işaret dilinin aslında ana dili olduğunu ve o aile için görüntülü aramanın ortaya çıkışının çok büyük bir gelişme olduğunu vurguladı.

Görüntülü arama fikrini alıp, işitme sorunu yaşayan kişileri cep telefonları aracılığıyla çevrim içi işaret dili tercümanlarına bağlayan bir platforma dönüştürdüklerini söyleyen Dhanjee “Yani artık işitme engelli bir kişinin cebinde bir iletişim aracı var. Bu da Pakistan’da insanların, kulakları duymayanların yaşam biçimini gerçekten değiştirdi.” diye konuştu.

Dhanjee, “Bu, küresel bir dünya, ortaklıklar kurmamız gerekiyor. Yeteneklerin nerede olduğunu, onlarla nasıl bağlantı kurabileceğimizi ve en iyi becerilerini nasıl sağlayacağımızı görmeliyiz. Bu, aynı zamanda engelli bireyler için de geçerli. Engelli bireylerin dünyadaki farklı yaş gruplarına mensup en büyük azınlığı oluşturduğunu vurgulamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın neden olduğu korku ve endişe konusunda insanların haklı olduğunu dile getiren Dhanjee, madalyonun diğer yüzünde, teknolojinin getirdiği gelişmeler sayesinde başta engelliler olmak üzere insanlara son derece büyük faydalar sağlayacak icatlar yapıldığını söyledi.

İş alanları yeterli olmayabilir

Dengun CEO’su Fernandes ise şirketi hakkında bilgi vererek 4 farklı alanda faaliyet gösterdiklerini ve bir alanda TikTok’un en büyük rakibi olduklarını söyledi.

Yapay zekâ konusundaki gelişmelerin biraz hızlı olduğunu dile getiren Fernandes, “Duygusal zekâ ve empati… Bir makinenin insanın neler yaşadığını anlamasından ve hatta bazı insanlardan daha iyi bir ölçüde anlama kapasitesine sahip olmasından ne kadar uzaktayız bilmiyorum.” dedi.

Fernandes, yapay zekâ ve robot teknolojisindeki gelişmeyle beraber yeni iş alanları ortaya çıksa da bu iş alanlarının insanlar için yeterli olmayabileceğini ve bu ihtimalin korkutucu olduğunu aktardı.

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre dünya nüfusunun yüzde 15’inin engelli olduğunu anımsatan Fernandes, engellilerin iş hayatına entegre edilmesinin önemine dikkati çekti.

Kaynak: Haberler.com


NEXT by TRT World Forum ş Yerlerindeki İnsan Faktörü ve Geleceği Yapay Zeka kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
5
Başkan Doğan: “Engelli Bireylerimizin Yanında Olmayı Sürdüreceğiz”


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanında olmaya, yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Samsun’da 100 engelli bireye akülü araçları ve tekerlekli sandalyeleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) yaptığı çalışmalarla engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir, sürece zaman zaman hayırsever vatandaşları dahil ederek ve kurumlarla iş birliği yaparak her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı da başarıyor. Bu kapsamda Hollandalı hayırsever iş insanı Ron Gazalle tarafından bağışlanan 100 adet akülü araç ve tekerlekli sandalye Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği tarafından düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Tören, İlkadım ilçesi Batı Park’taki konser alanında ünlü sanatçı Zeynep Bastık konseri öncesi gerçekleştirildi.

 “Desteğimiz artarak sürecek”

Her konuda engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu organizasyonda o çalışmalardan biri. Hayırsever iş insanı Ron Gazalle ve bağışın gerçekleşmesine aracılık eden Olgun Aydoğan’a da teşekkürlerimizi iletiyorum. Kendileriyle Çarşamba Belediye Başkanlığı sürecimizde de birçok insanımızın gönlüne dokunmuş, akülü araç desteği sağlamıştık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecimizde de inşallah daha da fazla insanımızın gönlüne dokunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm toplum olarak özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak için bir ahenkle hareket edeceğimize eminim” diye konuştu.

“Onların mutluluğu yürekleri ısıttı”

Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Engelli vatandaşlardan Bülent Burul “Büyükşehir Belediyemize, Valiliğimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz. Bizler için tekerlekli sandalye çok büyük bir ihtiyaç. Bu kadar engelli arkadaşımızın bundan yararlanmasına çok sevindim. Bize bu mutluluğu yaşattığı için Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ebru Kaptanoğlu isimli özel gereksinimli vatandaş ise “Akülü araç çok istediğim bir şeydi. Çok mutlu oldum. Artık dışarıya daha kolay çıkacağım. Özgürlüğümü geri kazanmış gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı. Engelli yakını İlhan Çağlayan, “Oğlum 32 yaşında, serebral palsi hastası. Bugüne kadar sandalyesi yoktu. Çok zorlanıyorduk. Şimdi belediyemiz sağ olsun, İşlerimiz daha kolay olacak artık. Başkanımıza teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.alıntı


Engelli Bireyler Halit Doğan Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Valiliği kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
6
Kızılay’dan Silopi’de 9 Engelli Çocuğa Tekerlekli Sandalye



Türk Kızılay Derneği Şırnak Şubesi tarafından Silopi ilçesinde 9 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Silopi’de, özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törene Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Türk Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek ve yürüme engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Kızılay Şırnak Şubesince daha önce tespiti yapılan 9 engelli çocuğa tekerlekli sandalyeleri Kaymakam Cihat Koç tarafından verildi. Dağıtımdan önce Kaymakam Koç engelli çocuklarla birlikte pasta kesti. Hediye dağıtımının ardından tekerlekli sandalyeler ailelere teslim edildi. Aileleri, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Cihat Koç ve Türk Kızılay Şırnak Başkanı Muhittin Benek, daha sonra ağaç çizimli tabloya parmak boya ile yaprak baskısı yaptı.

Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek, engellilere karşı ön yargıların kaldırılmasının ortak sorumluluk olduğunu belirterek, “Silopi ilçemizde daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi engelli çocuklarımız için tekerlekli sandalye hediye takdimimiz oldu. Engelli bireylere karşı ön yargıların ve engellerin ortadan kaldırılması ve engellilerin topluma eşit bireyler olarak katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA


Engelli Çocuk Silopi Tekerlekli Sandalye Türk Kızılay kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
7
Engelli Sporcuların Tekerlekli Sandalyelerindeki Eğim Neden Olur?



Tekerlekli sandalye sporcularının kullandıkları sandalyelerin tekerleri normallerine göre daha eğilimli olur. Neden böyle olduğu hakkında çoğu kişinin her ne kadar bir fikri olmasa da aslında arkasında muhteşem bir mühendislik ve tasarım yatan bu eğimin sebebi bakın neymiş…

Birçok spor alanında başarıları ile izleyenleri gururlandıran engelli sporcular, normal zamanlarda gördüğümüz tekerlekli sandalyelerden farklı olarak eğimli tekerlere sahip olan sandalyeler kullanırlar.

Her ne kadar sıradan bir detay olarak görünse de kamber adı verilen ve belli bir açıyla tasarlanan bu sandalyelerin sporculara birçok avantaj sağlar.

Asıl amacını çoğu kişinin bilmediği bu eğim aslında tam bir mühendislik ve tasarım harikası olarak kabul edilir. Bakın bu eğimin avantajları nelermiş…

Sandalye tekerleri neden eğimli olur…

Kamber adı verilen bu eğimli tekerlekli sandalyenin daha küçük bir yarıçapta dönmesini sağlar ve böylelikle sporcular sıkı dönüşler yaparak rakiplerine daha kolay manevra yapıp geçmelerini kolaylaştırırlar.

Eğimli tekerlekler aynı zamanda tekerlekli sandalyenin yanal devrilmeye karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bu, özellikle basketbol veya tenis gibi hızlı ve ani yön değişiklikleri gerektiren sporlarda büyük avantaj sunar.

Aynı zamanda bu eğim tekerleklerin yere daha geniş bir alanla temas etmesini sağlar. Bu sayede sporcu, tekerlekli sandalyenin itme sırasında daha fazla kavrama sağlamasıyla daha hızlı ve ivmeli şekilde hareket eder. Yüksek derece kamber, tekerlekli sandalyeyi daha dengeli hâle getirirken düşük kamber daha iyi hız ve düz çizgi performansı sunar.

Kaynak: Ensonhaber


Engelli Sporcu Kamber Tekerlekli Sandalye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
8
Engelli Haberleri / Öğrencilere Engelli Hakları Anlatıldı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 04:03:43 ÖS »
Öğrencilere Engelli Hakları Anlatıldı



Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir Karabulut “Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele” konularıyla ilgili Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulunda seminer verdi.

Dr. Abdulkadir Karabulut, seminerde engelliliğe yönelik bakış açısı, engelliğe ilişkin modeller, engelli hakları, savunuculuk uygulamaları ve hak odaklı yaklaşımlar hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Karabulut, engelli bireylerin toplum içinde karşılaştığı güçlükler, çevre ile ilişkileri ve nasıl iletişim kurulması gerektiğine dikkat çekti. Seminere, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nursal KOCA, Öğrencileri, Akademik ve İdari Personel katıldı. Seminer Meslek Yüksekokul Müdürü Nursal Koca’nın hediye takdimi ile sona erdi.

Kaynak: Delice Meslek Yüksekokulu


Engelli Hakları Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Seminer kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
9
Engelli Haberleri / Fethiye’de Engelli Meclisi Seçimleri Tamamlandı
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 04:02:36 ÖS »
Fethiye’de Engelli Meclisi Seçimleri Tamamlandı



Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, engelli bireyler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Bu önemli genel kurulda, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, engelli meclisi yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi. Yürütme kurulu üyeliklerine ise Metin Erat, İhsan Aytanç, Esra Topuz, İlyas Arıkan, Emek Karagöz ve Niyazi Köse gibi değerli isimler getirildi.

Canan Bütün’ün divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, yardımcılığı Dilara Bağhan, yazmanlık görevini ise Emek Karagöz üstlendi. Genel kurula, Fethiye İşitme Engelliler Dernek Başkanı Can Gündüz’ün yanı sıra Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Sekreteri Mehmet Özdemir, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Akbuğa ve Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri de iştirak etti.

Başkan Yaman, Fethiye’nin engelsiz bir kent olma yolunda ilerlediğini ve engellilerin yaşam kalitesini artırmak için atılan adımları vurgulayarak, “Engellilerin azaldığı ve engelliliğin olmadığı yıllar diliyorum. Fethiye’de engellilerle ilgili meclisin toplanmasını sağladık. Mekâna ve hizmete erişim, sosyal dışlanmanın önlenmesi, engelli nakil aracının Fethiye’de bulunması, engelsiz taksi, ortopedik engelli araçların tamiri ve ilçedeki araç park sayısının artırılması gibi önemli kararlar alındı.” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı danışmanı Yavuz Topateş de, “Toplumda hepimiz birer engelli adayıyız. Sorunlarınızı çözmek için belediye olarak elimizden gelen desteği göstereceğiz.” ifadeleriyle toplumun her kesiminin engellilere yönelik duyarlılığını ve destek olma arzusunu dile getirdi.

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, engellilere yönelik umutları yeşertiyor ve Fethiye’nin engelsiz bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. Bu gelişmeler, şehrin sosyal duyarlılığının ve dayanışmasının güçlü bir örneğini teşkil ediyor.

Kaynak: GerçekFethiye


Fethiye Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Kent Konseyi Engelliler Meclisi Necdet Yaman kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
10
Bedensel Engelli Eymen’e Polislerden Doğum Günü Sürprizi



AYDIN’ın Nazilli ilçesinde polis ekipleri, bedensel engelli Eymen Tekeoğlu’nu (6) evinde ziyaret ederek, doğum gününü kutladı.

Nazilli Arslanlı Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan yüzde 98 bedensel engelli Eymen Tekeoğlu, doğum gününü polislerle kutlamak istedi. Baba Serkan Tekeoğlu, ilçe emniyet müdürlüğünden çocuğunun doğum günü için polislerden yardım istedi. Eymen’in doğum günü için Nazilli ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri görevlendirildi. Pastayla eve gelen polisleri gören Eymen, büyük mutluluk yaşadı. Polis, Eymen’e oyuncak polis aracı da hediye etti.

Serkan Tekeoğlu, “Oğlum Eymen Tekeoğlu polisleri çok seviyor. Doğum gününü polis amcalarıyla kutlamak istediğini söyleyince ilçe emniyet müdürlüğüne bu konu için başvuruda bulundum. Çok sağ olsunlar başvurumuz üzerine polis ekiplerimiz ellerinde pastalarıyla evimize kadar gelerek oğlumuzun doğum gününü kutladı. Oğlum çok sevindi ve çok mutlu oldu. Evimize kadar gelerek engelli oğlumuzun doğum gününü kutlayan polis ekiplerimize ve ilçe emniyet müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: DHA


Aydın Doğum Günü Etkinliği Eymen Tekeoğlu Polis Ekipleri kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Sayfa: [1] 2 3 ... 10