*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Futbolculardan Müdürlük Binası Önünde Protesto  (Okunma sayısı 879 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Futbolculardan Müdürlük Binası Önünde Protesto



Turkcell Sesi Görenler Ligi takımlarından Gaziantep Mithat Enç Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları ile teknik heyeti, uygun saha şartları oluşturulmadığı için hükmen mağlup sayıldıkları gerekçesiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde durumu protesto etti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteklediği ligin ilk haftasında, Gaziantep Mithat Enç Görme Engelliler Spor Kulübü ile Malatya Yeşilyurt Belediyespor arasındaki maç, uygun saha şartlarının oluşturulmaması nedeniyle oynanamadı.

Hakem kararıyla 3-0 hükmen mağlup sayılan Gaziantep ekibinin teknik heyet ve oyuncuları, kendilerine sahip çıkılmadığını iddia ederek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Kulüp başkanı Kemalcan Tırıklı, Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile yapacakları maçı, saha çiziminin yapılmaması, sağlık görevlisi ve emniyet ekiplerinin zamanında gelmemesi nedeniyle oynayamadıklarını söyledi.

Bu nedenle 3-0 hükmen mağlup sayıldıklarını belirten Tırıklı, "Bu şekilde devam ederse ligden çekilmeyi düşünüyoruz. Maalesef Gaziantep'te engelli sporuna kimse destek vermiyor" dedi.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Mustafa Hankişi de kısıtlı imkanlarla belirli bir yere kadar getirdikleri görme engellilerin daha iyi şartlarda spor yapmaları için yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Recep Yılmazer ise çoğu yerde görme engellilerin oynayacağı saha bile bulunmadığını ve çok zor şartlarda spor yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Görme engelli oyuncular da seslerinin duyulmasını istedi.

06.04.2015 - AA


Anahtar Kelimeler : Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilenlere muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe ve bakım ilişkisini fiilen gerçekleştirmeleri kaydıyla, (3.240) gösterge rakamının memur