*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adana’da Kaldırımlar Otoparka Döndü  (Okunma sayısı 878 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Adana’da Kaldırımlar Otoparka Döndü
« : Mart 31, 2015, 04:08:54 ÖS »
Adana’da Kaldırımlar Otoparka Döndü



Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, tüm mesaisini seyyar satıcılarla mücadeleye ayırınca kaldırım işgallerini ve görüntü kirliliğine neden olan reklam afişlerini göremez oldu. Seyyar satıcı sorununu çözüme kavuşturmak için İnönü Parkı'nın işgaline izin veren Büyükşehir Belediyesi, kaldırımların araçlar tarafından işgal edilerek adeta otoparka dönüşmesine sesini çıkartmıyor. İşin ilginç yanı araç işgalinin en fazla yaşandığı yerlerden biri de Büyükşehir Belediyesinin önü.

YAYA YOLU MU OTOPARK MI?

Karayolları Trafik Kanunu'nda kaldırımların "yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısım" olarak tanımlanmasına karşın Adana'daki bu görüntü kanundaki tanımı yalanlar cinsten. Sorunu çözmesi gereken Büyükşehir Zabıtası'nın aylardır seyyar satıcı kovalamaktan başka iş yapmadığını iddia eden Adanalılar, "Aksi olsa yayaların kullanımında olması gereken kaldırımlar araçların işgalinden kurtulmuş olur. Zabıta teşkilatı her türlü araç gereçle donatılmış ama iş yapan yok" diyor.

ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Adana'daki sorun sadece kaldırım işgalleri ile bitmiyor. Görme engelliler için kaldırımlarda yapılan hissedilebilir yüzeyler yanlış park eden araçlarla engellenmiş durumda. Görme engelliler hissedilir yüzeyi takip ederek gideceği yere ulaşmaya kalkışsa, mutlaka bir araca çarpacak halde. Çevre kirliliğine neden olan afişlerin önüne geçmek ise mümkün olamıyor. Özellikle ilan yapıştırılması yasak olan yerlerde afişlerin biri iniyor, diğeri yapıştırılıyor. Zabıta üç maymunu oynuyor.

16.03.2015 - Sabah


Anahtar Kelimeler : ersag Bakım Ürünleri Bitkisel Bitkisel Temizlik Ürünleri Bitkisel Ürünler Cilt Bakım Ürünleri ersag kayseri ersag kayseri ersag hediye ersag kampanya ersag katalog