*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Barakalı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne Milli Eğitim’den Engelleme  (Okunma sayısı 985 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Barakalı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne Milli Eğitim’den Engelleme



Bolu’da yaklaşık 10 yıldır 300 metrekarelik bir baraka içerisinde 2 bin engelli öğrenciye hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne Milli Eğitim’den engelleme geldi. Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un “Bolu 2011-2015 Dönemi Çalışmaları” adı altında bastırdığı kitapçıkta bulunan, “Rehberlik Araştırma Merkezi”, “Eğitimde Danışmanlık Hizmetleri Devrede” başlıklı binanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Binanın dört kat üzerine yapıldığı, üst iki katın Milli Eğitim Müdürlüğüne, girişten itibaren iki katın ise Rehberlik Araştırma Merkezi’ne tahsis edilmesinin ardından binanın tamamı Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilirken, engelli öğrenciler yine barakaya mahkum edildi.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un Bolu halkına dağıttığı, “Bolu 2011-2015 Dönemi Çalışmaları” adı altındaki kitapçıkta yer alan, “Rehberlik ve Araştırma Merkezi”  binasının gerçeği yansıtmadığı resmen ortaya çıktı. Bolu Olay Gazetesi olarak yaptığımız araştırma, yapımı yeni tamamlanan 4 katlı binanın ilk olarak Rehberlik Araştırma Merkezi olarak yapıldığı daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü binasının depremde zarar gördüğünden dolayı yıkılacağından yeni binanın üst iki katının buraya tahsis edildiği öğrenildi. Ancak, iki katın yetmemesi üzerine kalan iki katın daha milli eğiteme tahsis edildiği ortaya çıktı. Engelli öğrencilere hizmet vermek amacıyla yapılan binanın önce iki katı daha sonra da tümünün alınmasıyla engelli öğrencilere engelleme yapıldığı tespit edildi. Ercoşkun’un, kitapçığında bahsettiği Rehberlik Araştırma Merkezi’nin olmadığı anlaşıldı.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana 300 metrekarelik bir baraka içersinde, ilimizde eğitim öğretim alan yaklaşık 2 bin engelli öğrencinin destek aldığı, seviye belirlemesinin yapıldığı, teste girdiği ve daha sonra okullara ve özel rehabilitasyon merkezlerine gönderilmek üzere çalışmaların yapıldığı Rehberlik Araştırma Merkezi’nin durumu ise içler acısı. Merkezde engelli öğrencilerin kullanabileceği bir tuvalet bile bulunmazken, engelli öğrencilere ait oyun ve dinlenme salonu da yok. Ayrıca, eğitime gelen engelli öğrencilerin binaya girmeleri için açılan yolun yetersiz olduğu da gözlemlendi. Şimdi Bolu Olay Gazetesi olarak şunları soruyoruz. 2008 yılından bu yana Ak Parti Bolu Milletvekili aday adayı Fatih Metin’in Bolu’ya kazındırmak için uğraştığı ve sürekli çalışmalar yaptığı 4 katlı bu bina nasıl oluyor da Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un hizmetleri arasında yer alıyor? Ayrıca, Ercoşkun, yapılan binanın tamamının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisinin yapıldığından haberi yok mu da bu binanın resimlerini kitapçığına koyup üzerine de Rehberlik Araştırma Merkezi yazıyor? Milli Eğitim Müdürlüğü neden engelli öğrencilerin binasına göz koyuyor? Madem Milli Eğitim Müdürlüğü bu binayı tamamen bünyesine kattı o zaman neden engelli öğrenciler için yeni bir bina yaptırıp hizmete sokmuyor? Neden engelli öğrenciler yıllardır barakaya mahkum ediliyor?   

17.03.2015 - boluolay.com


Anahtar Kelimeler : Tekerlekli sandalye almanın burukluğunu sana yaşatacağım için Çağrılmayacağımız her aile toplantısı,bayram kutlaması, piknik için