*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ın Hedefi Engellilere Kalıcı Hizmet  (Okunma sayısı 999 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ın Hedefi Engellilere Kalıcı Hizmet



Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, engelli vatandaşlara yönelik günübirlik etkinlikler yerine farkındalık yaratan, kalıcı işler yapacaklarını söyledi.

Geçen ekim ayında gerçekleştirilen genel kurul sonrası göreve gelen Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile biraraya geldi. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıda Engelli Meclisi’nin daha kurumsal ve işlevsel bir yapıya dönüştürülmesi için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin belediye ile engelli dernekleri arasında köprü görevi vazifesi gördüğünün altının çizildiği görüşmede belediye personeline işaret dili kursu verilmesi, ileri yaştaki yurttaşlar ve engelli çocuklar için birer gündüz bakımevinin kurulması, engelli derneklerinin çalışmalarının duyurulması ve destek olunması gibi konular öncelikli yapılması gerekenler olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca birlikte hareket ederek yeni fikir ve projelerin üretilmesi de kararlaştırıldı.

"FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş belediye olarak engelli yurttaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda bedensel engelli vatandaşların ulaşımı için ’Engelsiz Servis’ hizmetini başlattıklarını, ayrıca ileri yaştaki vatandaşların kullanımına yönelik bir gündüz bakımevinin de çok kısa bir süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Kent Konseylerinin sivil toplum kuruluşlarıyla belediyelerin çalışmalarını kolaylaştıran mekanizma olduğuna vurgu yapan Pekdaş, "Biz bu mekanizmayı ne kadar iyi işletirsek, o köprüyü ne kadar sağlam ve işlevsel kurarsak o kadar iyi iş yaparız. Kent konseylerinde farklı bir modeli denemek ve bu modelleri birlikte oluşturmak istiyoruz. Günübirlik etkinlikler yerine farkındalık yaratan, kalıcı işler yapmalıyız. Yapılan işler kaybolmasın, kaydı tutulsun, düzene girsin ve kurumsal bir nitelik kazansın diye bu modelleri birlikte yaratalım istedik. Böylece hem ulaşabildiğimiz insanların sayısını çoğaltıp kentte bilinç oluşturacağız hem de hemşerilerimize farklılıklarımızla birarada olduğumuzu ve bunun zenginlik olduğunu anlatacağız" diye konuştu.

"KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ"

Engelli yurttaşlara yönelik yapılabileceklerle ilgili bilgilendirme yapan Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Avukat Nurdan Akkol Anlı, "Bizden beklentisi olan bir kitle var. Biz hepimiz engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarında çalışıyoruz ve onların sesi olabiliyoruz. Bu anlamda belediye ve STK’lar arasında bir köprü olmak istiyoruz" dedi. Toplantıya Anlı’nın yanı sıra yürütme kurulunda yer alan Diş Hekimi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Sosyal Hizmet Uzmanı Turgay Çavuşoğlu, İzmir Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği Başkanı Ergin Güngör, Böbrek Hasta Hakları Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BÖHAK) İzmir Şube Temsilcisi Nilgün Yıldırım ile Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysel Gürsoy katıldı.

17.03.2015 - AA


Anahtar Kelimeler : bana doğru düzgün bir evlat bile veremedin sesini duyarsan bir gün Kulağındaki her yankısı için Mağaza mağaza dolaşıp bisiklet seçmenin tatlı heyecanı yerine