*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Torbalı’da Betimlemeli Sinema Keyfi  (Okunma sayısı 987 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Torbalı’da Betimlemeli Sinema Keyfi
« : Mart 28, 2015, 05:44:05 ÖÖ »
Torbalı’da Betimlemeli Sinema Keyfi



Torbalı Belediyesi'nin ilçedeki işitme engelliler için düzenlediği sessiz sinema günleri büyük ilgi görüyor.

Torbalı Belediyesi işitme engelli vatandaşların sosyal ve kültürel yaşamda daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla film etkinlikleri düzenliyor. Türkçe altyazı ve filmin sağ alt köşesine yerleştirilen işaret dili çevirisi ile dublajı yapılan "Cennetin Rengi" adlı filmin Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi (BKM)'de gösterimi gerçekleşti. Sadece işitme engelli vatandaşlar ile ailelerinin davet edildiği film öncesi davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kültürel, sanatsal etkinliklerin bireylerin kendi çabasıyla gerçekleştirebilecekleri bir sosyal faaliyet olmadığını, kurumların işin merkezinde yeralmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Kamu olanaklarının toplumunun bütün kesimlerine eşit mesafede ulaştırılması lazım. Belediyemizin sosyal, kültürel projelerinden de engelli vatandaşlarımızın yararlanılması için çalışmalar yapılmasını istedim. Görebilen, duyabilen, yürüyebilen belediyemizin etkinliklerinden yararlanabiliyorsa, duyamayan, göremeyen, yürüyemeyenler de aynı hizmeti eşit biçimde vermek zorundayız. İlçemizde de yapılan her yatırım, atılan her adım, döşenen her kaldırım taşı ve iş merkezilerinin buna göre dizayn edilmesini sağlıyoruz. Ayrıca bu çalışmalarımıza katkı sunan Ak Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Nükhet Hotar hanımefendiye de teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

17.03.2015 - İHA


Anahtar Kelimeler : KENDİMİ BÖYLE KABUL EDİYOR VE ONAYLIYORUM engelsiz dostlarımızın birlik ve beraberlik içersin paylaşmak yardımlaşma Erciyes Bizde VARIZ Kayseri öMeR Sitemizin SPONSORU 
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2015, 11:14:52 ÖÖ Gönderen: kayseriengelliler »