*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Burdur’da Engelsiz Mesaj ile Hizmet Dönemi  (Okunma sayısı 1239 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Burdur’da Engelsiz Mesaj ile Hizmet Dönemi
« : Ekim 26, 2014, 01:04:57 ÖS »
Burdur’da Engelsiz Mesaj ile Hizmet Dönemi



Türkiye’de ilk defa Burdur’da gerçekleştirilen “Engelli Takip Sistemi” uygulamasından sonra, Sağlık İl Müdürlüğü engelliler için bir hizmet daha gerçekleştirdi.

Sağlık İl Müdürlüğü’nün Toplantı Salonu’nda “Ulaşılabilir Sağlık Müdürlüğü” Projesi’nin tanıtımı, basın mensuplarına yapıldı. Toplantıya, Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Müdür Yardımcısı Murat Erk, Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu ile şube çalışanları katıldı.

Engelsiz Mesaj ile Engellilere Kolaylık

Sağlık İl Müdürlüğü’nün yeni hizmeti “Engelsiz Mesaj” ile, işitme ve konuşma engelli vatandaşlar ile yatalak hastalar gönderecekleri SMS ile işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

Basın mensuplarına daha önceki çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Şenbayram, engelli vatandaşların en çok Sağlık Bakanlığı ile Sağlık İl Müdürlükleri ile diyalog halinde olduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Türk Telekom’un hizmeti olan “İletişimle Engelleri Kaldırıyoruz” projesine katıldık. Daha önce “Engelsiz Hat” ile görevlendirdiğimiz bir arkadaşımız, engelli vatandaşlarımızın çağrılarını yanıtlayarak, gelen şikayet ve dilekleri anında yanıtlıyordu. “Engelsiz Mesaj” ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze çekeceği mesajla işlemlerini takip edebilecek, sıkıntılarını müdürlüğümüze gelmeden iletebilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Her türlü bilgiye direk ulaşım!

Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram’ın konuşmasının ardından, Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu, basın mensuplarına “Engelsiz Mesaj” hizmetini sunum yoluyla anlattı. Çakıroğlu, “Engelsiz Mesaj”ın amacının engellilerin her türlü bilgiye direk ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Şube Müdürü Çakıroğlu, hizmetin amacının engelli vatandaşların bilgiye direk ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “İşitme ve konuşma engelli bireylerimiz günlük yaşam içinde, uzaktan ve doğrudan bilgiye erişmede, sorunlarını, taleplerini iletmekte büyük güçlükler yaşamaktadırlar. Amacımız işitme, konuşma engelli vatandaşlarımızın Burdur Sağlık Müdürlüğü ile ilgili her türlü bilgiye direk ulaşımlarını sağlamak, dolayısıyla bilgiye ve diğer aktivitelere uzaktan erişememekten kaynaklı problemleri ortadan kaldırmaktır. Gerekçeler; Her bireyin engelli adayı olduğu düşünülürse, söz konusu hizmet aslında bütün vatandaşlar içindir. Sağlık Müdürlüğü olarak, “Herkesin güneşten eşit şekilde yararlanmasını” istemekteyiz. Fiziksel engellilik gerçek engellilik değildir, yeter ki insanımızda vicdani, ahlaki engeller olmasın. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü olarak Ulaşılabilir Sağlık Müdürlüğü projesi ile doğrudan kurumumuza başvuramayan işitme ve konuşma engelliler, artık cep telefonlarından ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından Müdürlüğümüze ait “0248) 233 33 59 numaralı telefondan kısa mesajla ulaşabilecekler. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların haricinde, yatalak hastalar gibi müdürlüğümüze gelemeyecek hastalarımızda bu hizmeti kullanabilecekler” diyerek, hizmetin kapsam, amacı ve gerekçelerini açıkladı.

Gelen mesaja anında geri bildirim!

“Engelsiz Mesaj” sisteminin nasıl işlediğini de görsellerle açıklayan Şube Müdürü Çakıroğlu, “Engelli vatandaşımız bize mesela şöyle bir mesaj atacak; ‘Ben İşitme engelliyim. Müdürlüğünüz Sağlık Hizmetleri Şubesi’ne yaptığım başvurumun akıbeti hakkında bilgi edinmek istiyorum. İyi çalışmalar.’ Mesaj gönderiminin ardından Müdürlüğümüz ekranında SMS okunur. Sistem tarafından ilgiliye mesaj alındı bilgisi gönderilir. Böylelikle engelli vatandaşımız ‘Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İşitme Engelliler Çağrı Merkezi Mesajınız alınmıştır. En kısa sürede dönüş yapılacaktır’ mesajını aldığında, kendi mesajının ulaştığını öğrenebilecek. Bu mesajın ardından İşitme Engelliler Çağrı Merkezi çalışanları mesajı okuyarak, “Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İşitme Engelliler Çağrı Merkezi SMS ile tarafımıza yaptığınız başvuru ile ilgili olarak Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzce tarafınıza bilgi verilecektir” diye mesaj gönderir. Bu süreç, engelli vatandaşın sorunu çözümleninceye kadar devam eder” dedi.

Engelsiz Mesaj’la herkes kazanacak

Sistemin işleyişin anlatılmasının ardından çalışmanın kazanımları ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü Çakıroğlu, “Bize göre bu projeyle beraber üç kazanım olacaktır. Birincisi İşitme ve Konuşma Engelli vatandaşlarımızın kazanımları. Cep telefonlarını veya ev telefonlarını kullanarak Müdürlüğümüze engelsiz erişebilecek, şikayet, öneri, isteklerini bizlere ulaştırabileceklerdir. İkinci olarak, hayatlarını engellilere göre yaşayan, işlerini, yaşamlarını onlara göre ayarlayan Engelli Yakınlarının Kazanımları var. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı problemler, sadece kendilerinin değil, yakınlarının yaşamını da etkilemektedir. Engelsiz Mesaj ile engelli yakınları da, kendilerine daha fazla zaman ayırabileceklerdir. Son olarak Toplumsal Kazanımlar var. Kamusal sorumluluklarımız gereği, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın, hizmetlerimize erişirken yaşadıkları bir problemi daha kaldırarak, erişebilir olduk. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz vatandaşlarımızla eşit koşullarda yaşamasını sağlayabilmek adına, görme ve yürüme engelli vatandaşlarımız yanında, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın da önündeki bir engeli kaldırdık.” dedi.

20.09.2014 - burdurgazetesi.com


Anahtar Kelimeler : Özürlü kimlik kartı uygulaması ile özürlüleri birçok hak ve hizmetten yararlandırmak Özürlülerin yaşamlarını iyileştirecek çalışmalar yapmak