*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Samsung’un Akıllı Telefonu Engelleri Kaldırıyor  (Okunma sayısı 1703 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Samsung’un Akıllı Telefonu Engelleri Kaldırıyor
« : Mart 28, 2014, 02:54:48 ÖS »
Samsung’un Akıllı Telefonu Engelleri Kaldırıyor



Samsung‘un yeni tanıttığı üç aparat görme engelli kullanıcıların hayatlarını oldukça kolaylaştıracak.

Samsung’un geçtiğimiz yılın sonunda kamu oyuna lanse ettiği akıllı telefonu Samsung Galaxy Core Advance daha çok yaşlılar, görme ve fiziksel engellilere yönelik tasarlanmış olması ile diğer akıllı telefonlardan ayrılıyor. Galaxy Core Advance daha kolay ara yüzünün yanı sıra optik tarama, ışık algılama, sesli metin girme ve sesli kamera kontrolü özellikleri ile engelli kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştıracağa benziyor.

Samsung’un bu duyarlı hareketine ek olarak çıkardığı yeni aparatlar engelli kişilerin bu akıllı telefonu daha rahat kullanmalarına olanak sağlıyor. İlk olarak göze çarpan aparat ise görme engellilere özel olarak tasarlanmış ultrasonik kılıf. Bu kılıf ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor ? Şöyle ki bu kılıfı kullanan bir göme engelli kişi hiç bilmediği bir yerde ne gibi objeler bulunduğunu algılayabiliyor. Bulunduğu yerdeki engeller kullanıcıya titreşim aracılığı ile bildiriliyor.

Kılıf telefona takılıyken görme engelli kullanıcı 2 metreye kadar etrafında ne gibi engeller olduğunu algılayabiliyor.

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir diğer aparat ise Optical Scan Stand . Bu aparat da yine görme engelli kullanıcıların hayatını çok kolaylaştıracak. Gerçekten çok iyi bir teknolojiye sahip olan bu aparatın mahareti gazete veya kitapta yazılı olan yazıyı tarayarak sesli hale getirmesi. Bu teknoloji harikası aparat sayesinde görme engelli kişiler her an her yerde istedikleri her şeyi okuma-dinleme imkanı bulacaklar.

Bir diğer aparat ise Voice Label bu aparat ise görme engelli kullanıcının çeşitli notlar alarak veya çeşitli ses etiketleri yardımı ile nesneleri daha rahat bir biçimde ayırt etmesine olanak sağlıyor.

Bu aparatların ne zaman ülkemizde olacağı ve fiyatlarının ne olacağı noktasında bir bilgi bulunmazken en kısa sürede ülkemizde olmasını ümit ediyoruz.

17.03.2014 - mynet


Anahtar Kelimeler : Sınavın kesin saati Sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce Web sayfasından duyurulacaktır.